Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Žena okradla svého známého seniora o desítky tisíc, když mu vnikla do jeho internetového bankovnictví

Přihlašovací údaje k internetovému bankovnictví jednoho seniora si neoprávněně opatřila čtyřiatřicetiletá žena z Chodova. Svého známého pak okradla o desítky tisíc korun. Sokolovští kriminalisté ji obvinili z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a z krádeže a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací.

Obviněná žena od první poloviny listopadu loňského roku do začátku měsíce dubna letošního roku téměř ve dvaceti případech provedla platební příkazy k okamžitým úhradám z bankovního účtu pětasedmdesátiletého muže.

„Při těchto návštěvách si měla bez souhlasu seniora opatřit přihlašovací údaje a heslo k jeho internetovému bankovnictví. Údaje získala tím způsobem, že je odpozorovala, když se muž sám přihlašoval na mobilním telefonu. Poté si žena měla telefon půjčit a díky údajům, které si zapamatovala, si sjednala přístup k bankovnímu účtu seniora. Následně měla zadat celkem 19 platebních příkazů k okamžitým úhradám na bankovní účet své rodinné známé. Svým jednáním způsobila škodu přibližně 26 tisíc korun,“ informoval mluvčí policie Jan Bílek. V případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky podvod, okradla seniora, žena okradla seniora, internetové bankovnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena okradla svého známého seniora o desítky tisíc, když mu vnikla do jeho internetového bankovnictví  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.