Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Místo oprav nábytku v garáži vařil pervitin. Za pronájem prostoru platil drogou

Dva muži ze Sokolovska čelí trestnímu stíhání kvůli obvinění ze spáchání nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Jeden z nich byl zadržen při výrobě drogy zvané pervitin a druhý obviněn ze zapůjčení prostor pro výrobu drogy.

Podle policejního mluvčího Jana Bílka měl pětatřicetiletý muž od října loňského roku do února letošního roku vyrábět pervitin a darovat ho dvěma osobám. Druhý obviněný muž, pětadvacetiletý, zapůjčil svému známému garážové prostory za účelem opravy nábytku. „Za každé půjčení garáže mu daroval pervitin," uvedl mluvčí.

Kriminalisté se případem intenzivně zabývali a ve spolupráci se zásahovou jednotkou Krajského ředitelství Plzeňského kraje v garáži zadrželi pětatřicetiletého muže při výrobě pervitinu. Na místě bylo provedeno ohledání a bylo zabaveno vybavení, na kterém muž drogu vyráběl. „Pětadvacetiletý muž a třiatřicetiletá žena, kteří byli v té době v garáži, nevěděli o tom, že se zde vyrábí droga, a byli také zadrženi," doplnil Bílek.

Po provedení úkonů byla žena propuštěna ze zadržení a mladší muž vyšetřován na svobodě. Nicméně, pětatřicetiletý muž, který byl v minulosti soudně trestán, byl vzat do vazby na základě rozhodnutí soudu po podání podnětu policejního komisaře státnímu zástupci. V případě prokázání viny oběma mužům hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pervitin, sokolov, drogy, garáž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo oprav nábytku v garáži vařil pervitin. Za pronájem prostoru platil drogou  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.