Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Ve Varech se uvolnil vánoční strom a hrozil pádem. Hasiči během noci vyjížděli k třiceti událostem

Silvestrovská noc v Karlovarském kraji se obešla bez větších komplikací. Hasiči zasahovali u necelých tří desítek událostí. Dvakrát vyjížděli odstranit spadlý strom, dvakrát byly vyslaní na pomoc s automatickým defibrilátorem, čtyřikrát se jednalo o dopravní nehodu, ve dvou případech to byl planý poplach. V krajském městě je pak zaměstnal uvolněný vánoční strom.

„Od půlnoci pak celkem jedenáctkrát přijali na tísňovou linku hlášení o požárech. Jednalo se o požáry zbytků zábavní pyrotechniky, požáry trávy od této pyrotechniky či o požáry kontejnerů na odpad,“ shrnul mluvčí hasičů Martin Kasal.

Podobné zásahy zaměstnaly hasiče v Horním Slavkově, Chodově, Kraslicích, Mariánských Lázních, Olšových Vratech, Lubech, Aši, Chebu či Nejdku. „Požáry byly zpravidla bez škody, vzniklá škoda byla pouze na poškozených kontejnerech,“ dodal Kasal.

V Karlových Varech hasiči také řešili vánoční strom, který se uvolnil a hrozil pádem. „Místo do rána kontrolovala městská policie, během neděle by pak pracovníci správy lázeňských parků měli strom odstrojit a následně odstranit. V průběhu novoročních oslav nemají hasiči v souvislosti s požáry hlášené žádné zranění,“ uzavřel mluvčí hasičů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS KVK

Štítky Karlovarský kraj, hasiči, ZZS KVK, petarda, Silvestr, ohňostroj, strom, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Varech se uvolnil vánoční strom a hrozil pádem. Hasiči během noci vyjížděli k třiceti událostem  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.