Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Zloději odčerpali z náklaďáku 300 litrů nafty. Hrozí jim až dva roky vězení

Až dva a tři roky vězení hrozí třem zlodějům, kteří jsou podezřelí ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Společně měli totiž z kamionu na Sokolovsku odčerpat téměř 300 litrů nafty, kterou následně prodali. Způsobená škoda se pohybuje kolem 100 tisíc korun.

K události došlo v první polovině listopadu letošního roku, v těchto dnech ale policisté sdělili podezření třem pachatelům ve věku 20, 20 a 21 let. „Trojice mužů se měla v nočních hodinách zaměřit na naftu z nákladního automobilu. Společně si měli při jízdě automobilem vyhlédnout zaparkovaný kamion s přívěsem v menší obci na Sokolovsku. Poté, co k němu došli, násilím vytvořili v nádrži prostor, čímž ji poškodili. Z té následně nechali naftu odtékat do připravených kanystrů a plastových lahví," popsal policejní mluvčí Jan Bílek.

Celkově měli odčerpat 300 litrů nafty. Část lupu ale na místě nechali. „Čtyři plné plastové lahve a jeden kanystr se jim zřejmě už do auta nevešly," doplnil mluvčí. Lup měli odvézt do domu jednoho z pachatelů a druhý den vše prodat.

Škoda, kterou způsobili na nádrži, dosáhla téměř 85 tisíc korun. Odcizená nafta vyšla na 15 tisíc. „V případě prokázání viny hrozí dvěma mužům trest odnětí svobody až na dva roky. Druhému dvacetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen," uzavřel Bílek.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, zloděj, nafta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději odčerpali z náklaďáku 300 litrů nafty. Hrozí jim až dva roky vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.