Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prodejnu potravin v Chodově zachvátil požár. Škoda bude v desítkách milionů korun

, aktualizováno 6. listopadu 2022, 18:03

Karlovarští hasiči zasahují od dnešního rána v Chodově na Sokolsku. Tamní prodejnu potravin zachvátil požár. Podle hasičů zasáhl celou prodejnu a poškodil také několik zaparkovaných aut.

Hořet začalo v prodejně potravin PENNY v Chodově na Sokolovsku v neděli ráno, hasičům byla požár nahlášen ve 4:45. „Operační středisko ihned vyslalo na místo požáru jednotky hasičů ze II. stupně požárního poplachu, s ohledem na potřebu dalších jednotek byl stupeň zvýšený na III. V době příjezdu prvních hasičů na místo byla prodejna již celá zasažená požárem a začala se propadat střecha,“ popsal mluvčí hasičů Martin Kasal.

Kromě hořící prodejny museli hasiči řešit také vozidla, která stála v její těsné blízkosti. Některá se jim podařilo uchránit, několik vozů bylo ale sálavým teplem z plamenů poškozeno.

Na místě zasahovalo zhruba 15 jednotek hasičů. Požár se podařilo dostat pod kontrolu po dvou hodinách. „Hašení probíhalo z výškové techniky a také ze dvou úseků ze dvou stran objektu. Postupně bylo možné snížit počet zasahujících hasičů, celé dopoledne pokračovali hasiči v dohašování, kdy uvnitř objektu byla stále doutnající ohniska,“ popsal Kasal.

Podle policejní mluvčí Zuzany Churaňové vyjeli na místo sokolovští kriminalisté i policejní psovod se psem speciálně cvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření. „Sokolovští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci," uvedla. Celková škoda se podle ní pohybuje kolem 48 milionů korun.

Mluvčí společnosti Penny Market Tomáš Kubík uvedl, že škoda na objektu a zboží bude dosahovat až desítek milionů korun. „Máme především radost, že nedošlo k žádným ztrátám na životech ani k žádným zraněním. Škody na majetku a zničeném zboží jsou pochopitelně velké a dosahují až několika desítek milionů korun," doplnil.

Společnost bude podle něj chtít prodejnu v Chodově znovu otevřít. „Vzhledem k rozsahu škod však potrvá její obnovení v řádu měsíců. Situace zaměstnanců je jednou z prioritních věcí, kterou aktuálně řešíme. V žádném případě se nikdo z kolegyň a kolegů nemusí obávat ztráty zaměstnání," řekl. S největší pravděpodobností budou zaměstnanci z vyhořelého obchodu zatím pracovat v okolních prodejnách firmy.

Na místo se podle mluvčího hasičů jednotky ještě večer vrátí, aby i pomocí termokamery zkontrolovaly požářiště. Příčina požáru je v šetření.

Ohodnoť článek

Foto HZS KVK

Štítky Sokolovsko, Chodov, požár, Penny Market, jídlo, Martin Kasal, okres Sokolov, Tomáš Kubík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prodejnu potravin v Chodově zachvátil požár. Škoda bude v desítkách milionů korun  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.