Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Celníci zajistili na tržnici u Chebu padělky zboží světoznámých firem

Karlovarští celníci při kontrole v areálu tržiště „Asia Dragon Bazar Svatý Kříž“ v katastru obce Cheb zajistili více než 300 kusů zboží, u něhož vzniklo podezření z porušování práv duševního vlastnictví. 

„Obchodníci v prostorách před stánky i v nich nabízeli textil, kabelky, peněženky i další zboží jako originály světoznámých značek Adidas, Gucci, Prada, Michael Kors, Calvin Klein. Hodnota zboží by v případě originálních výrobků činila bezmála pět milionů korun," informovala o akci Lenka Havelková, mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj. 

Přestože stánkařům hrozí zajištění zboží, opakovaně ho nabízejí. Jen od začátku měsíce srpna zajistili karlovarští celníci při kontrolách nejen na tržnicích, ale i v kamenných provozovnách, téměř 1 300 kusů zboží, jež vykazovalo známky porušování práv duševního vlastnictví, a jehož prodejem by majitelům ochranných známek vznikla škoda přesahující sedm milionu korun. 

Zajištěné výrobky skončily ve skladu celního úřadu. V případě, že by se majitelé ochranných známek rozhodli využít tzv. zjednodušený postup, budou případy předány právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj a zboží bude zlikvidováno. Celníci budou v kontrolách nejen tržnic pokračovat i nadále.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní úřad pro Karlovarský kraj

Štítky asijská tržnice, kontrola celníků, padělky zboží, celníci, razie v tržnici, Cheb, Calvin Klein, Adidas, Museo del Prado, Karlovarský kraj, Gucci, Michael Kors

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci zajistili na tržnici u Chebu padělky zboží světoznámých firem  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.