Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Prodával pozemek, který mu nepatřil. Dvaačtyřicetiletému muži z Chebska hrozí pět let vězení

Z podvodu je podezřelý dvaačtyřicetiletý muž z Chebska, který měl svému známému slíbit zařízení elektrické přípojky na jeho pozemcích, a poté ještě prodej jiného pozemku. Přípojky ale nezařídil a navíc chtěl prodat pozemek, který mu nepatřil. Způsobenou škodu policie vyčíslila na 200 tisíc korun. Podvodníkovi hrozí až pět let vězení.

Případ se odehrál v druhé polovině loňského roku. Dvaačtyřicetiletý muž z Chebska měl podle policie podvést svého šestašedesátiletého známého. S ním se měl domluvit na zařízení elektrických přípojek na několika jeho pozemcích. „V listopadu měl šestašedesátiletý muž předat obviněnému domluvené finanční prostředky za zprostředkování této služby, ovšem do současné doby k realizaci nedošlo,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Kromě elektrických přípojek měl dvaačtyřicetiletý muž podvedenému slíbit prodej pozemku, který se nacházel v blízkosti těch jeho. „Od počátku měl ovšem dvaačtyřicetiletý muž jednat s vědomím, že pozemek je v majetku jedné menší obce na Chebsku, a není možné ho odkoupit," vysvětlil Kopřiva. Podvodník tak chtěl ze staršího muže jen vylákat peníze, což se mu povedlo. „Ze svého bankovního účtu převedl poškozený finanční prostředky jako zálohu na koupi domluveného pozemku. Na konci února mělo dojít k podpisu smlouvy a doplacení zbylé části peněz," doplnil mluvčí.

Policie vypočítala způsobenou škodu na zhruba 200 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí dvaačtyřicetiletému muži až pět let vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, podvod, pozemek, okres Cheb, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prodával pozemek, který mu nepatřil. Dvaačtyřicetiletému muži z Chebska hrozí pět let vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.