Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté ukončili fazónu potížisty z Karlovarska, který vykrádal chatky i karavan

Do velmi dobré formy se dostal v poslední době třiatřicetiletý muž z Karlovarského kraje, který v posledních dvou měsících hned čtyřikrát úspěšně vykrádal objekty na Chebsku poblíž Aše. Nyní si potížistu, které sebral doslova vše, co viděl, vzali do parády policisté.

Chebští kriminalisté obvinili potížistu ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Viní jej minimálně ze tří událostí, v níž figuroval. Nejprve začátkem listopadu letošního roku vlezl poblíž Aše na cizí pozemek a poté do tamní zahradní chatku, ze které sebral třeba benzínovou a strunovou sekačku nebo úhlovou brusku s kotouči.

Ve druhém případě měl obviněný muž od konce listopadu do poloviny prosince letošního roku na Ašsku krást opakovaně. Muž měl překonat oplocení pozemku, následně rozbít skleněnou výplň okna u zahradní chatky a vniknout do vnitřních prostor. Z chatky měl odcizit nejen nádobí, ale také třeba dětské spací pytle. Při odchodu z pozemku měl ještě vytrhat z dřevěného oplocení na dvě desítky plotových planěk, kterými si měl vyskládat dno kárky, se kterou poté místo opustil,“ popsal policista Jan Bílek.

Ve třetím případě se scénář opakoval, tentokrát si pachatel vyhlédl karavan, z nějž si propanbutanovou lahev, vrtačku nebo dvou plotýnkový vařič. Osudnou se mu stala až poslední zlodějská výprava.

Poslední krádeže se měl obviněný muž dopustit mezi Štědrým dnem a prvním svátkem Vánočním letošního roku. Na Ašsku měl opět vniknout na pozemek a poté násilím do dřevěné kůlny, ze které měl odcizit elektrocentrálu. Při svém odchodu měl navíc ještě poškodit okrasné těsnící lišty okna chatky stojící na pozemku,“ dodal Bílek, podle nějž způsobil zloděj celkovou škodu přibližně 50 tisíc korun. Nyní mu v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, protože byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Drbna

Štítky Policie, krádež, Kriminalita, Vězení, Karlovarský kraj, pozemek, , okres Cheb, Jan Bílek, Ašský výběžek, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Policisté ukončili fazónu potížisty z Karlovarska, který vykrádal chatky i karavan  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.