Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Cizinec na Chebsku podpálil ubytovnu benzínem. Pojistný podvod mu nevyšel

Chebští policisté řeší případ cizince, který se pokusil o pojistný podvod. Muž měl úmyslně založit požár v objektech, jichž byl spolumajitelem. Kdyby došlo k vyplacení pojistky, získal by za způsobenou škodu 14,5 milionu korun.

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání čtyřiapadesátiletého muže, který měl závažný zločin spáchat loni v červenci. Tehdy měl dvě budovy na pozemku v Dolních Dvorech u Chebu, jichž byl společně s další cizinkou spolumajitelem, úmyslně zapálit. V objektech, které sloužily jako ubytovna, rozmístil plastové barely s benzínem a nejméně na sedmi místech založil požár.

„Důsledkem toho došlo k ohoření obou objektů v různé intenzitě, jakož stavebních konstrukcí a vybavení veškerých vnitřních ubytovacích prostor včetně půdních prostor a střešních konstrukcí,“ popsal mluvčí karlovarských policistů Jakub Kopřiva. S ohlášením požáru pojišťovně cizinec nezahálel a o škodě ji informoval ještě téhož dne. 

Úmyslem cizince mělo podle policistů být získání neoprávněného pojistného plnění od pojišťoven. V případě, že by plán vyšel, získal by muž asi 14,5 milionu korun. „V případě prokázání viny hrozí čtyřiapadesátiletému cizinci trest odnětí svobody až na deset let," dodal Kopřiva.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky hasiči, zásah, pojistný podvod, požár, okres Cheb, Cheb, Dolní Dvůr, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec na Chebsku podpálil ubytovnu benzínem. Pojistný podvod mu nevyšel  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.