Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Pomáhali seniorce vystoupit z autobusu, vzápětí ji okradli

Dvojice mužů ukradla seniorce v Karlových Varech kabelku, když jí pomáhala vystoupit z autobusu. Policisté obviňují muže i z krádeže energetických nápojů a pracího prášku ve skladu, kam se měli opakovaně vracet. V případě prokázání viny hrozí mužům dva a tři roky ve vězení.

Dva muži okradli v Karlových Varech na konci června třiaosmdesátiletou ženu, když jí pomáhali při výstupu z autobusu. Šestatřicetiletý muž strhl seniorce kabelku z chodítka, a poté dvojice z místa i s kabelkou utekla. V té měla žena osobní doklady, lístky na oběd, mobilní telefon i finanční hotovost. Dvojice tak způsobila celkovou škodu téměř pěti tisíc korun.

Policisté muže dále obvinili z krádeže dvou set energetických nápojů, 130 kusů pracího prášku a několika lahví piva z karlovarského skladu. „Mladší z dvojice obviněných si měl v červnu letošního roku obstarat klíč od skladu v Karlových Varech. Následně měl do skladu pravidelně chodit a postupně z něj odcizit několik věcí, jako například plechovky s energetickým nápojem či prací prášky. Ve druhé polovině června s ním měl jít do skladu v nočních hodinách ve čtyřech případech také třiačtyřicetiletý muž,“ uvedl mluvčí karlovarských policistů Jakub Kopřiva.

Starší z dvojice zadržených šel na základě rozhodnutí soudu do vazby. Šestatřicetiletého muže policisté propustili ze zadržení na příkaz okresního státního zástupce.

V případě prokázání viny hrozí mladšímu z obviněných dva roky vězení. Třiačtyřicetiletý muž kradl opakovaně a hrozí mu tři roky za mřížemi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, krádež, seniorka, autobus, Policie ČR, Karlovy Vary, nápoj, kabelka, prací prostředek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomáhali seniorce vystoupit z autobusu, vzápětí ji okradli  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.