Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Zloděj hledal ve vykradeném automobilu svůj ztracený mobil, nechtěně přitom vůz zapálil

Tak to tady ještě nebylo. Zloděje „šikulu“ vypátrali a dopadli policisté z Karlových Varů. Pachatel se vloupal do dvou zaparkovaných vozidel. Jedno z nich se mu pak podařilo omylem zapálit, když uvnitř hledal svůj ztracený telefon.

„Sedmatřicetiletý muž měl ve večerních hodinách v Karlových Varech pomocí násilí vniknout do zaparkovaného automobilu Hyundai. Po jeho prohledání nenašel zřejmě nic, co by mohl odcizit, neboť měl po chvíli stejným způsobem vniknout do vedlejšího automobilu stejné tovární značky. Ani zde však nic neodcizil a z místa chtěl odejít,“ uvedla mluvčí policie Eva Valtová.

V té chvíli si však zloděj uvědomil, že zřejmě v jednom z vozidel vytratil svůj mobilní telefon. Pokud by ho uvnitř zapomněl, asi by neměli policisté moc práce zloděje dopadnout, což mu bylo v ten okamžik jasné. Vrátil se tedy do jednoho z vozidel, a protože byla tma, rozhodl se zde zapálit kus papíru, aby si posvítil při hledání ztraceného telefonu.

„Hořící papír muž dobře neuhasil a následně začal hořet interiér automobilu. Tímto jednáním podezřelý způsobil celkovou škodu za téměř 270 tisíc korun. Uvedeného činu se dopustil i přesto, že byl před necelým měsícem propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody, kde vykonával trest za majetkovou trestnou činnost,“ konstatovala mluvčí policie.

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře muži sdělili podezření ze spáchání přečinů poškození cizí věci a krádeže spáchaného ve stádiu pokusu. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky zloděj, vykradený automobil, požár automobilu, Karlovarský, Karlovy Vary, Hyundai

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj hledal ve vykradeném automobilu svůj ztracený mobil, nechtěně přitom vůz zapálil  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.