Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Plameny zničily byt v Rotavě. Škoda přesáhne milion korun

Plné ruce práce měli během neděle hasiči ze Sokolovska a okolí. Hned devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovalo u požáru bytu v Rotavě. Plameny byt zcela zničily. Už teď je jasné, že škoda přesáhne milion korun.

„Plameny se mimo zasažený byt nedostaly, do zbytku domu se ale šířil kouř. Ještě před příjezdem hasičů opustilo dům deset osob. První jednotky hasičů na místě začaly hasit požár skrz okno a také dalšími vodními proudy zevnitř domu,“ shrnul mluvčí hasičů Martin Kasal.

Plameny se podařilo rychle uhasit, poté bylo nutné odvětrat přetlakovou ventilací celý dům a vyčkat na úplné vychladnutí místa požáru. „Hasiči provedli průzkum všech bytů nad místem požáru, zda ve vyšších patrech není někdo v ohrožení, další tři osoby z domu evakuovali,“ dodal Kasal.

Zhruba po dvou hodinách se většina rodin mohla vrátit do svých bytů. „Na místě byl starosta Rotavy pro případ, že by bylo potřeba zajistit pro někoho náhradní ubytování,“ doplnil mluvčí hasičů. Příčina požáru zůstává podle něho v šetření.

Ohodnoť článek

Foto HZS KVK

Štítky Rotava, hasiči, požár, Karlovarský kraj, dům, Martin Kasal, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plameny zničily byt v Rotavě. Škoda přesáhne milion korun  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.