Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zoufalý muž psal své bývalé přítelkyni, že si chce vzít život. Nikdo nevěděl, kde se přesně nachází

Šestadvacetiletý muž posílal své bývalé přítelkyni podivné zprávy, ve kterých uváděl, že si chce vzít život. Podle jejích slov se měl dotyčný nacházet někde v Chebu. Nic konkrétního už nevěděla a věc raději ohlásila na tísňovou linku. Policisté se pokoušeli mladíka kontaktovat, což se nakonec podařilo. Muž uvedl, že spolykal prášky a zapil je alkoholem. Do terénu po něm vyrazily pátrat policejní hlídky.

Začátkem června přijali operátoři na tísňové lince 112 oznámení, že si šestadvacetiletý muž z Plzeňska chce vzít život. Okamžitě se ho snažil kontaktovat sloužící policista z operačního střediska. Mladík měl však mobil vypnutý. Jediné, co policisté věděli bylo to, že by se měl dotyčný nacházet v Chebu, a proto po něm vyrazili pátrat.

Po zhruba půl hodině se mu policista pokoušel opět dovolat. Po několika pokusech muž hovor přijal. „Zezačátku odmítal jakoukoliv konverzaci, spolupráci a stále tvrdil, že je už stejně pozdě. Podle ozvěny v telefonu jsem poznal, že je někde v uzavřeném prostoru. Snažil jsem se s ním komunikovat a nakonec souhlasil s tím, že si vyslechnu jeho problémy a třeba najdeme nějaké řešení,“ uvedl policista Josef Kafka.

Společně si povídali dalších 30 minut, kdy se muž svěřil se svými osobními problémy a také uvedl, že spolykal několik prášků, které zapil alkoholem.

Policista Josef Kafka, zdroj: Policie ČR

„Když se ze svých problémů, jak se říká, vypovídal, tak bylo i z telefonátu zřejmé, že se mu ulevilo. Řekl jsem mu, že má kolem sebe stále lidi, kteří o něj mají strach, není jim lhostejný a také proto ho hledáme a chceme mu zachránit život. Navrhl jsem mu, jak by mohl vyřešit své problémy. To ho oslovilo a náhle začal spolupracovat,“ popisuje Kafka své další kroky.

Časem pohřešovaný muž souhlasil, že policistům sdělí, kde se nachází. „Zezačátku to bylo trochu zmatečné, ale pak se nechal navádět, kam se má dívat, a poté jsem zjistil, že se nachází v prostoru bývalých kasáren poblíž chatové oblasti,“ říká policista. Po chvíli k němu dorazila policejní hlídka a muž byl předán záchranářům.

Vypátrat se muže podařilo po devadesáti minutách. Nebýt pohotového jednání policisty, mohla celá věc skončit tragicky. U policie Josef Kafka slouží už 36 let z toho 11 let na integrovaném operačním středisku.

Během této doby jsem pár podobných případů už samozřejmě řešil, ale nějaké bohaté zkušenosti s nimi nemám. Je to výjimečná událost. Musím ale říct, že se mi zatím nikdy nestalo, že by osoba svou sebevražednou myšlenku dokonala. A to jsem velice rád. Tak jako v tomto případě, kdy se podařilo zachránit život mladému muži, který má vše ještě před sebou. Přeji mu, aby se z toho oklepal a byl už jen šťastný a spokojený,“ uzavřel Josef Kafka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com/relexahotels

Štítky krimi, policie, Cheb, sebevražda, tísňová linka, operátor, Josef Kafka, Plzeňský kraj, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoufalý muž psal své bývalé přítelkyni, že si chce vzít život. Nikdo nevěděl, kde se přesně nachází  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.