Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Od známého si půjčil klíčky od auta a zmizel, policie muže dopadla, když řídil zfetovaný

Karlovarští kriminalisté mají na stole případ velmi drzého zloděje. Dvaačtyřicetiletý muž navštívil svého kamaráda s prosbou, aby mu půjčil vůz. Známý mu klíčky bez váhání předal. Že není něco v pořádku mu došlo po několika hodinách, když se mu nedařilo se s dotyčným spojit. Policie pachatele dopadla po dvou dnech.

Během odpoledne vyrazil muž ke svému o šest let staršímu známému, aby mu půjčil auto. S tím pak odjel neznámo kam a přestal se hlásit. Majitel vozu se proto obrátil na policii.

„O dva dny později, si hlídka z obvodního oddělení Karlovy Vary – město při výkonu služby všimla vozidla, které bylo vyhlášeno v pátrání. Vystoupit z něj měl podezřelý dvaačtyřicetiletý muž, který se na výzvu policistů podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Ten vyšel s pozitivním výsledkem na látku Amphetamin,“ popsala policejní mluvčí Eva Valtová.

Aby toho nebylo málo, ukázalo se, že muž ani nevlastnil řidičák. Nyní mu hrozí až dvouletý trest. Tohle není jediný případ neomaleného zloděje. Na benzince v Chebu dokonce jeden lupič neváhal okrást dvaašedesátiletého spícího muže.

„Z příruční tašky, kterou měl spící muž přes rameno, mu měl odcizit finanční hotovost, mobilní telefon, teleskopický obušek či několik dalších věcí. Tímto svým jednáním mu měl způsobit škodu téměř 40 tisíc korun,“ přiblížil Jakub Kopřiva z krajského ředitelství Policie ČR.

V případě prokázání viny hrozí muži, který byl za krádeže již v minulosti pravomocně odsouzen, trest až na tři roky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, krádež, Karlovy Vary, auto, zloděj, policie, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od známého si půjčil klíčky od auta a zmizel, policie muže dopadla, když řídil zfetovaný  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.