Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Alkohol, šperky i kabely. Zloději berou vše, co jim přijde pod ruku

V posledních dnech se kriminalisté zabývají hned několika krádežemi. Jedním z takových případů byl i třicetiletý muž ze Sokolovska kterému se v obchodě nechtělo platit za tři lahve alkoholu. Šperky a hodinky zase upoutaly pozornost ženy na Karlovarsku, která neváhala okrást svého známého. Do třetice zamířil další lapka do areálu firmy v Karlových Varech, kde odcizil kabely.

Obvinění z krádeže si vyslechl třicetiletiletý muž, který si vyhlédl obchodní dům v Sokolově. Několik minut procházel prodejnou až si v nestřežený okamžik schoval pod oblečení tři lahve alkoholu. Poté bez zaplacení odešel.

„Jeho počínání si ovšem všiml pracovník ostrahy, který ho u nakládací rampy zadržel a přivolal policejní hlídku. Nyní obviněnému muži, který již byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se tohoto jednání dopustili v době, kdy byl vyhlášen nouzový stav,“ uvedl k případu policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Při návštěvě svého známého využila třiačtyřicetiletá žena důvěry staršího muže, který nechal zlodějku chvilku samotnou ve svém vlastním bytě.

„V okamžiku, kdy si měl dvaasedmdesátiletý muž odskočit na toaletu, mu měla žena odcizit šperky a hodinky. Následně měla z bytu odejít pryč. Odcizením jeho majetku mu způsobila škodu za bezmála 30 tisíc korun,“ upřesnila mluvčí krajské policie Eva Valtová.

Ke krádeži se uchýlil i jednatřicetiletý muž, který ve večerních hodinách vnikl do areálu firmy v Karlových Varech. Odtud si odnesl několik kusů kabelů v hodnotě bezmála 20 tisíc korun. Nyní mu hrozí dva až osm let ve vězení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, krádež, policie, Sokolovsko, Karlovy Vary, Karlovarský kraj, okres Sokolov, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alkohol, šperky i kabely. Zloději berou vše, co jim přijde pod ruku  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.