Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Policistu pokousal pes, bránit se musel služební zbraní

Celý incident začal v Chebu hádkou dvou mužů, okolo kterých pobíhal německý ovčák bez náhubku. Toho majitel po příjezdu policistů přivázal bundou k autobusové zastávce. To však statného psa na dlouho nezadrželo a nadále dorážel na policejní hlídku. Vše vyvrcholilo ve chvíli, kdy se pes zakousl no nohy jednoho ze strážců zákona.

Krátce po půlnoci vyjížděli policisté k hádce dvou mužů na autobusové zastávce v Chebu. Zde měl jeden z nich na svého soka poštvat psa. Německý ovčák se po příjezdu policejního auta okamžitě rozeběhl na jednoho z policistů, ten ihned majitele vyzval, aby si zvíře zkrotil.

„To měl muž učinit tak, že psa svou bundou přivázal ke konstrukci autobusové zastávky. Následně policisté dle zákona vyzvali majitele psa k prokázání totožnosti. Ten byl ztotožněn jako místní devětačtyřicetiletý muž, jehož protiprávní jednání policisté v minulosti několikrát řešili. Naposledy ve středu 9. prosince 2020, kdy měl muž pod vlivem alkoholu v bytové jednotce fyzicky napadat osmatřicetiletou ženu, která vše oznámila na tísňovou linku policie,“ popsal policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Pes mezitím začal opět volně pobíhat kolem policistů, ti opět majitele vyzvali, aby si psa zajistil. Ovčák se následně rozeběhl k jednomu ze strážců zákona a kousl ho od nohy v oblasti holeně.

Na tento útok měli policisté zareagovat vytažením služební zbraně, kterou umístili do pohotovostí polohy, jelikož pes měl stát stále před policisty a být agresivní. Na další pohyb psa směrem k policistům měli policisté zareagovat couváním a výzvou majiteli, aby si ho zajistil. Ten tak ovšem již neučinil,“ vysvětluje Kopřiva.

Protože hrozilo, že pes bude ve svém útočení pokračovat, využil jeden z policistů svého oprávnění a v souladu se zákonem o Policii ČR použil služební zbraň ke zneškodnění zvířete ohrožující život nebo zdraví osoby a na agresivního psa jedenkrát vystřelil. Zvíře zasáhl do oblasti krku. Na místo hlídka zavolala veterináře, který psa převezl k ošetření do své ordinace, kde jej úspěšně operoval. Ošetření musel po incidentu vyhledat také zraněný policista.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky krimi, pes, agresivní pes, hádka, policie, Cheb, zbraň, autobusová zastávka, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policistu pokousal pes, bránit se musel služební zbraní  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.