Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pěstírnu konopí nalezli policisté v rodinném domku na Sokolovsku

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetileté ženy a šestačtyřicetiletého muže, které obvinili ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

V pondělí 23. listopadu letošního roku provedli policisté prohlídku rodinného domu v jedné menší obci na Sokolovsku. Souhlas k prohlídce vydal Okresní soud v Sokolově a návštěva policistů vůbec nebyla marná.

„Během prohlídky nalezli policisté v domě speciálně upravenou místnost, kde s pomocí chemických přísad, umělého osvětlení a zabudované ventilace docházelo k pěstování konopí. V rámci prohlídky objektu byly zajištěny čtyři rostliny konopí různého vzrůstu až do výšky přibližně 160 centimetrů. Zajištěno bylo také vybavení zmíněné indoorové pěstírny. Kromě toho policisté zajistili také sušinu rostliny konopí, několik desítek gramů nažloutlé krystalické látky a také finanční prostředky ve výši několik set tisíc korun,“ popisuje policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Podle jeho dalších slov tak v Karlovarském kraji úspěšně pokračuje boj s drogovou kriminalitou. Pěstírna patřila obviněné dvojici, která v domě pěstovala konopí minimálně od začátku roku 2018.                                                                                                   
 
„Kromě pěstování konopí prodával šestačtyřicetiletý muž drogu pervitin. Tu měl od konce roku 2019 prodávat či zdarma za různé protislužby poskytovat několika lidem. Osmatřicetiletému muži například drogu poskytoval zdarma za odvedenou práci ve formě pomoci na opravě domu či údržby zahrady. Drogu také v několika případech prodal čtyřiačtyřicetiletému muži z Aše,“ pokračuje dále policejní mluvčí s tím, že právě tento muž přijel k rodinnému domu v době, kdy policisté v místě prováděli domovní prohlídku.

„Po ztotožnění a následné lustraci policisté zjistili, že čtyřiačtyřicetiletý muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2024. Z tohoto důvodu byl muž převezen na obvodní oddělení, kde mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodal Jakub Kopřiva s tím, že dvojici, která měla v domě pěstírnu konopí, hrozí až pětileté vězení.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky konopí, drogy, domovní prohlídka, policie, kriminalita, Sokolovsko, rodinný dům, okres Sokolov, Okresní soud v Sokolově, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pěstírnu konopí nalezli policisté v rodinném domku na Sokolovsku  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.