Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dokonale vypadající krádež se zadrhla až v samotném závěru

Pětatřicetiletý zloděj důkladně prohledal areál firmy v Chebu, a vše co se mu líbilo, nosil k přistavenému, rovněž kradenému, vozidlu. S tím ale nakonec nedokázal odjet, neboť vůz byl nepojízdný.

„Obviněný pětatřicetiletý muž z Kynšperka nad Ohří vnikl na konci dubna letošního roku v nočních hodinách do areálu jedné z firem v Chebu. Nejprve se dostal do garáže. V ní odcizil nezajištěné osobní vozidlo, se kterým přejel před autodílnu. Poté začal prohledávat jednotlivé objekty v areálu a z dílen k přistavenému vozu nosit kufry s nářadím, brusky, vrtačky či různé kleště na kabely,“ popisuje počínání zloděje smolaře policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Obviněný muž zamířil s dílen do administrativní budovy, kde postupně vnikl do několika kanceláří. Z těch měl vzít například notebook či měřicí přístroj.
 
„Nakonec ale obviněný žádnou z těchto věcí, které si připravil k osobnímu automobilu, neodcizil. A neodcizil ani vozidlo, neboť to mělo mít v té době vypuštěný olej a bylo tak téměř nepojízdné. V případě, že by se obviněnému podařilo odcizit automobil a připravené věci, tak by tímto jednáním způsobil škodu téměř 220 tisíc korun,“ dodává policejní mluvčí.
 

Problémem pro zloděje tak není jen to, že odešel s prázdnou, ale i skutečnost, že kradl v době vyhlášeného nouzového stavu, což automaticky znamená přísnější trestní sazbu. A proto mu nyní hrozí trest odnětí svobody na dvě až osm let.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík a PČR

Štítky krádež, Cheb, policie, nouzový stav, vězení, Kynšperk nad Ohří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dokonale vypadající krádež se zadrhla až v samotném závěru  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.