Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Senior prodával tiskoviny, které jsou k dostání bezplatně

Strážníci karlovarské městské policie řešili netradiční případ. V ulicích města narazili na devětašedesátiletého muže, který prodával tiskoviny. Vzhledem k tomu, že tržní řád takovou činnost zakazuje na celém území krajského města, byl jeho případ předán do přestupkového řízení.

„V pátek dopoledne zkusil netradiční způsob přivýdělku devětašedesátiletý muž z Karlových Varů. Po městě prodával tiskoviny. Naši strážníci zjistili, že jednak porušuje tržní řád, který takovou činnost na území Karlových Varů zapovídá, ale také fakt, že senior lidem prodával noviny, které jsou běžně k dostání bezplatně,“ uvedl na webu velitel městské policie Marcel Vlasák s tím, že tento přestupek byl předán k řešení magistrátu, neboť porušení nařízení města nemohou po novele přestupkového zákona strážníci projednat v příkaze na místě.

Vedle tohoto případu se každý den strážníci soustředí na kontroly dodržování současných krizových a mimořádných opatření. A stále se setkávají s jedinci, kteří je porušují.

„Zatímco v počátcích podobné jednání skončilo nejčastěji upozorněním nebo domluvou, v současné době přibývá pokut. Vedle tří přestupků postoupených ke správnímu řízení strážníci uložili 36 pokut v příkaze na místě. Nejčastěji se jednalo o absenci roušky na zastávkách veřejné dopravy, popíjení alkoholu na veřejně přístupném místě a nově i za porušení zákazu vycházení po 21 hodině. Průměrný věk přestupců je 40 let a ženy se podílejí 19 procent,“ dodal velitel.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky senior, prodej, tiskoviny, tržní řád, Karlovy Vary, pokuty, zákaz vycházení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior prodával tiskoviny, které jsou k dostání bezplatně  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.