Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Gang pěti dealerů drog pochytala na území Karlovarského kraje zásahová jednotka

Policisté v součinnosti s útvarem rychlého nasazení v neděli 11. října letošního roku zadrželi organizovanou skupinu pěti osob. Tři osoby české národnosti ve věku 35, 39 a 48 let a dva cizinci ve věku 46 a 49 let měli distribuovat ve velkém rozsahu v řádu několika kilogramů drogy pervitin a marihuanu na území Karlovarského kraje.

„Během domovních prohlídek při zásahu našich policistů byly nalezeny a zajištěny drogy, o celkovém množství téměř jednoho kilogramu pervitinu a marihuany. Zajištěna byla také finanční hotovost ve výši přibližně 500 tisíc korun a 20 tisíc Euro. Kromě toho kriminalisté zajistili také motorová vozidla či věci pocházející z trestné činnosti v hodnotě 500 tisíc korun,“ říká policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Zásah přišel po dlouhodobě rozpracovaném případu pod krycím názvem „TRANSFER“.

„Po zadržení kriminalisté obvinili osmačtyřicetiletého a šestačtyřicetiletého cizince ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látky a s jedy. Zbylé tři osoby kriminalisté obvinili ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látky a s jedy,“ pokračuje policejní mluvčí.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí dvou obviněných mužů do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byli muži ve věku 46 a 48 let vzati do vazby. Vyšetřování zbylé trojice probíhá na svobodě. V případě prokázání viny hrozí obviněným osobám trest odnětí svobody na pět až osmnáct let.

„Rozpracovanost případu a následná realizace tak jednoznačně patří k jedné z největších za poslední roky v rámci celého Karlovarského kraje. Kriminalisté se případem i nadále intenzivně zabývají,“ dodal Jakub Kopřiva.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, drogy, vězení, cizinci, Karlovarský kraj, vazba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gang pěti dealerů drog pochytala na území Karlovarského kraje zásahová jednotka  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.