Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Vězně na útěku nezastavil ani výstřel. Policisty se pokusil vytlačit ze silnice

Bravurním zákrokem zastavili policisté zfetovaného vězně, který uprchl z nestřeženého pracoviště na Chomutovsku. Projíždějícího kradeného vozu si všimla hlídka z Aše a vyrazila řidiče pronásledovat. Výstřel do jedné ze zadních pneumatik ho k zastavení nepřinutil, policisté se tak uchýlili k manévru, kdy do auta úmyslně vrazili.

Z areálu uprchl vězen už včera, okamžitě se proto rozjelo pátrání. Policisté dobře věděli, že si při útěku opatřil vůz. Toho si pak všimla hlídka v Aši.

„Policisté vozidlo pronásledovali a za použití výstražného a zvukového zařízení společně s nápisem „STOP POLICIE“ se ho snažili zastavit. Řidič osobního automobilu ovšem na opakované výzvy k zastavení nereagoval a pokračoval dále ve své agresivní jízdě plné riskantních manévrů ohrožující ostatní účastníky silničního provozu,“ popisuje dramatickou situaci policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Jeden z policistů se pohrozil střelnou zbraní. Na to vězeň reagoval tak, že se pokusil hlídku vytlačit ze silnice.

https://t.co/UGAqPJu44t. #policiekvk pic.twitter.com/rWLhzi2xZr

„Policista využil svých oprávnění a za účelem zastavení nebezpečně ujíždějícího automobilu vystřelil ze služební zbraně na jeho zadní pneumatiku. Ani použití zbraně řidiče pronásledovaného vozu nezastavilo, a proto se řidič služebního vozidla rozhodl využít donucovacího prostředku k násilnému zastavení automobilu a pomocí ochranného rámu ujíždějící vozidlo zastavil,“ vysvětluje Kopřiva.

Uprchlý vězeň se také podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek, který vyšel s pozitivní na amphetamin. Kromě toho má muž platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Z místa byl ihned převezen zpět do věznice.

Stejný postup využili v půlce července i policisté z Domažlicka. Zde se hlídce snažil ujet pětadvacetiletý muž. Na základě osobní znalosti věděli, že před nedávnem přišel o řidičák z důvodu pozitivního testu na omamné látky. Vůz proto začali okamžitě pronásledovat.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky krimi, , honička, policie, vězeň, okres Chomutov, Policie České republiky, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Vězně na útěku nezastavil ani výstřel. Policisty se pokusil vytlačit ze silnice  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.