Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Karlovarští policisté pátrají po ozbrojeném muži, kradl v Chebu

Karlovarští policisté pátrají po muži, který si dnes odpoledne odnášel zboží z obchodního domu v Chebu bez zaplacení. Pachatel je zřejmě ozbrojený. Je možné, že jde o stejného muže, kterého hledá pro několik trestných činů i německá policie, což karlovarská policie zatím nemohla potvrdit. Policie dnes ale na hlavních tazích v kraji stavěla a kontrolovala auta.

"Zloděje zastavila při odchodu z obchodu v Chebu ostraha, na kterou muž namířil krátkou střelnou zbraní. Následně utekl a od obchodního domu odjel zřejmě bílým vozem typu pick-up s nezjištěnou registrační značkou," řekl krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Hledaný muž je vysoký a hubený, má velmi krátké vlasy. Na sobě by měl mít šedé triko s dlouhým rukávem, černé kalhoty a na nohou černé boty s bílou podrážkou. Přes levé rameno měl černou textilní příruční tašku.

Policie nabádá případné svědky, aby se hledaného muže nepokoušeli zadržet a ihned informovali policii.

Krajský policejní mluvčí na dotaz také uvedl, že karlovarští policisté pátrají po ozbrojeném muži ze Sárska, který podle německé policie za pouhé tři dny spáchal sérii trestných činů. Dvaatřicetiletý Christian Cinquemani ze Saarbrückenu údajně v pondělí ráno ukradl auto, pak přepadl benzínovou pumpu a večer zapálil dům svých rodičů. V noci na úterý podpálil podle policie budovu v obci Berg ve spolkové zemi Porýní-Falc, v níž sídlí firma, pro kterou pracoval.

Pak se nejspíš kradeným autem rozjel do Bavorska, dnes nad ránem nedaleko hranic s Českem přepadl s pistolí čerpací stanici. Odnesl si odtamtud hotovost a cigarety a znovu uprchl. O něco později měl nehodu na kruhovém objezdu, jeho auto vypadlo ze silnice a převrátilo se. I když při tom utrpěl zranění, podařilo se mu zmocnit se auta člověka, který mu přišel na pomoc. Vyhrožoval mu pistolí. V jeho bílém voze značky Opel Combo pak ujel směrem k českým hranicím. Česká policie se na hledání pachatele z Německa podílí.

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, Německo, kriminalita, Karlovarský, policie, Cheb, Česko, Sársko, Bavorsko, Porýní-Falc, Saarbrücken

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští policisté pátrají po ozbrojeném muži, kradl v Chebu  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.