Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Celníci zabavili více než sto tisíc cigaret, které musí zlikvidovat

Pracovníci dohledu Celního úřadu pro Karlovarský kraj se podíleli začátkem července na celostátní akci celní správy zaměřené na prodej tabákových výrobků, jejichž snížená spotřební daň vypršela k poslednímu červnu.

„V rámci této akce zajistili karlovarští celníci bezmála 40 tisíc kusů cigaret, které byly značeny nesprávným způsobem, a to starou tabákovou nálepkou typu „V“. Takto značené cigarety mohli obchodníci prodávat pouze do 30. června 2020. Od července by měli mít prodejci k dispozici na pultech i ve skladech svých obchodů pouze cigarety označené tabákovou nálepkou „Z“,“ vysvětluje Lenka Havelková, zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Při další kontrole, našli příslušníci dohledu v provozovně v Aši celkem 63 452 kusů nesprávným způsobem značených cigaret, jež se nacházely nejen v prodejně, ale také ve skladu.

„Zajištěné cigarety, jejichž prodejem by vznikl únik na spotřební daň a dani z přidané hodnoty ve výši téměř 400 tisíc korun, budou zlikvidovány. Porušení předpisů řeší celníci v daňovém a správním řízení,“ dodala Lenka Havelková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto celní správa

Štítky cigarety, daně, daňový únik, Celní správa, Karlovy Vary, Karlovarský kraj, cigareta,

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci zabavili více než sto tisíc cigaret, které musí zlikvidovat  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.