Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V opilosti zapálil halu s uskladněným senem, v minulosti i několik kontejnerů na odpad

Třiatřicetiletý muž našel zábavu ve hře s ohněm. Jeho posledním místem řádění byl areál firmy, do kterého se dostal přes plot, a to až k hale, kde byly uskladněné balíky sena a slámy. Ty podpálil a celkově napáchal škodu přes milion korun. Později vyšlo najevo, že to nebylo poprvé, co si hrál se sirkami.

Muž se Sokolovska se kolem deváté večer dostal do areálu jedné z firem v Mírové na Karlovarsku. Tam měl přistoupit k jednomu z balíků sena a zapálit ho.

„Vyhlášen byl II. stupeň požárního poplachu, na místě zasahuje osm jednotek hasičů. Požární vodu čerpají hasiči v nedalekém rybníku. Majitel objektu nakladačem vyváží balíky slámy ven z haly, kde je hasiči ochlazují“ uvedli hasiči v den zásahu na svých stránkách.

Požár zničil téměř 400 balíků sena a slámy, celková škoda se vyšplhala přes jeden milion korun. Muž se z místa snažil ujet na kole, po několika minutách ho ovšem policisté nalezli, jak i s bicyklem leží v příkopu.

„Muž se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,36 promile. Následně se muž policistům k zapálení balíků přiznal,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Jak se později ukázalo, nejednal tak muž poprvé. Už před pár lety zapálil několik popelnic na Karlovarsku. Před měsícem podobný případ řešili i policisté v Chodově, kde opět lehly popelem kontejnery na tříděný odpad. Stejně jako další popelnice v nedaleké obci.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu poškození. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodal Kopřiva.

Ohodnoť článek

Foto PČR / HZS KVK

Štítky krimi, oheň, žhář, Chodov, Karlovy Vary, hasiči, policie, seno, sláma, Karlovarský kraj, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V opilosti zapálil halu s uskladněným senem, v minulosti i několik kontejnerů na odpad  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.