Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Německý cyklista nezvládl obtížnou trať. Aby ho záchranáři našli, museli nasednout na kolo

V horní části černého Trailu Baron spadl cyklista. Takové hlášené dostala krušnohorská horská služba od obsluhy lanovky na Klínovci. Kde konkrétně biker spadl ale nevěděli. Jeden ze záchranářů se proto na trať vydal na kole, aby zraněného muže nalezl.

Německý biker se vydal sjíždět černý Trail Baron, ten je určen hlavně pro pokročilé sportovce. Cyklista však trať nezvládl. Od obsluhy lanové dráhy se záchranáři dozvěděli jen to, že měl spadnout někde v horní části trati.

Vzhledem k tomu, že v počátku nebyla známá přesná poloha, vyrazil jeden ze záchranářů po trailu na kole. Po lokalizaci zraněného a prvotním vyšetření německého bikera bylo zřejmé, že bude potřeba transport na tzv. rakouském vozíku," sdělil zasahující člen Jan Šimeček.

S potřebným materiálem dorazili na místo ostatní záchranáři. U zraněného se obávali, že mohlo dojít k poranění páteře, hrudníku a hlavy. Pacienta proto zafixovali do vakuové matrace a na takzvaném rakouském vozíku (lehátko s kolem) ho převezli k vozu horské služby.

S ohledem na stav pacienta jsme ihned kontaktovali dispečink záchranné služby Karlovarského kraje, který po dohodě na místo setkání vyslal posádku včetně lékaře a po domluvě kontaktovali německou leteckou záchrannou službu," dodal k zásahu Jan Šimeček.

V blízkostí dosedl vrtulník německých záchranářů, ti pacienta převezli do tamní nemocnice.

Tento zásah byl opět ukázkou funkční spolupráce složek IZS doplněné spoluprací s německou stranou. V tomto případě se jednalo o jasný benefit pro poraněného německého bikera v podobě přímého transportu do své země," zhodnotil celý postup Miroslav Račko, náčelník oblasti Krušné hory.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horská služba

Štítky Krušné hory, Klínovec, Horská služba, nehoda, biker, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Německý cyklista nezvládl obtížnou trať. Aby ho záchranáři našli, museli nasednout na kolo  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.