Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Další útěk vězně zhatil služební pes Hazard

Třicetiletý vězeň utekl z nestřeženého pracoviště v Karlových Varech – Otovicích. Na svobodě si toho ale moc neužil. Po útěku se schoval do křoví nedaleko pracoviště, kde pravděpodobně vyčkával a plánoval další přesun. Ten mu ale překazila policie.

„Na tísňovou linku 158 bylo zmizení vězně nahlášeno v půl šesté odpoledne. Vězeň, který uprchl, pracoval na nestřeženém pracovišti v Otovicích a trest za majetkovou trestnou činnost si odpykával v ostrovské věznici,“ popisuje policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Policisté a kriminalisté ihned po oznámení zahájili pátrání po celém regionu. Do sídla společnosti, ze kterého se měl vězeň vzdálit, se kromě policistů dostavil také psovod se služebním psem Hazardem. Toho psovod uvedl na trasu, která byla označena jako odchodová trasa vězně.

„Na té služební pes zachytil pachovou stopu, která policisty přes zpevněnou cestu, louku a kolejiště zavedla až k hustému keřovitému porostu, kde se vězeň ukrýval. Služební pes následně vyhledal také batoh s osobními věcmi vězně. Policisté tak muže zadrželi necelou hodinu poté, co byla věc oznámena na tísňovou linku,“ dodal policejní mluvčí.

Odsouzený vězeň si útěkem samozřejmě dosti znatelně zkomplikoval život. Bylo proti němu zahájeno trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za toto jednání mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČRTřicetiletý vězeň utekl z nestřeženého pracoviště v Karlových Varech – Otovicích. Na svobodě si toho ale moc neužil. Po útěku se schoval do křoví nedaleko pracoviště, kde pravděpodobně vyčkával a plánoval další přesun. Ten mu ale překazila policie. Tre

Štítky uprchlý vězeň, policie, pátrání, vězení, Karlovy Vary, služební pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další útěk vězně zhatil služební pes Hazard  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.