Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Neuvěřitelné chování majitele – nechal psa uvázaného v lese. Ten teď bojuje o život

Naprosto nepochopitelně se zbavil psa neznámý majitel v Habartově na Sokolovsku. Náhodní kolemjdoucí si všimli psa uvázaného v lese. Ten tam byl několik dní, bez jídla i vody. Z následků se bude vzpamatovávat ještě dlouho.

Už před deseti dny uviděli náhodní chodci v lese u Habartova tohoto psa. Byl však daleko, tak mysleli, že je na procházce. Když se do stejných míst vrátili o několik dní později čekal je šok. 

,,Přišli tedy blíže a uviděli, že pes je tam uvázán. Plně chápu rozpoložení nálezců, samozřejmě ihned volali pomoc a o psa se do našeho příjezdu postarali. Pes je bez jakéhokoliv označení, jeho aktuální stav vidíte sami na fotkách. Ještě vůbec nevím, jak to zvládne. “ uvedl Petr Prokeš ze Záchranné a odchytové služby. Právě tam pes našel dočasné útočiště.

Příběh vzbudil vlnu emocí

Ještě v den nálezu zveřejnila záchranná stanice příběh na svém facebookovém profilu. Okamžitě se vzedmula vlna emocí. Objevily se i spekulace, že se pes jen zamotal do větví a nemohl ven. Tato terorie se ale zdá velmi nepravděpodobná. K pejskovi se zatím nikdo nehlásí. Podle komentujích je možné, že se jedná o rasu Tosa inu nebo Boerboel. Obě plemena patří k robustním psům, kteří váží přes 60 kilo.

Doufám že se pejsek z toho vzpamatuje. Je to strašný, čeho jsou lidi schopní,“ napsala jedna z komentujících. ,,Bože, co to je za lidi, co uvážou psa a jdou s klidným srdcem pryč?“ ptá se další. ,,Bohudík se vrátili. Jinak by pes neměl ani šanci. Musí mít sakra tuhej kořínek, když to vydržel,“ dodává další z více než stovky komentujícíh.

Nyní jej čeká návštěva veterináře. Pes byl venku několik dní, kdy v noci klesly teploty k nule. Navíc je podvyživený, proto musí postupovat obezřetně. „Psa velmi opatrně rozkrmíme pomocí speciálních nutričních přípravků, dostal elektrolytický roztok,“ doplňuje Prokeš. 

U Petra Prokeše ještě několik dní čtyřnohý pacient zůstane. Zároveň jsou v kontaktu i s policií a po majiteli pátrají.  ,,Prosíme o jakékoliv informace vedoucí k zjištění totožnosti toho, kdo tam toho psa takhle nechal,“ dodává Prokeš.

Informace je možné zasílat na email záchranné stanice p.prokes-zosz@email.cz nebo se obrátit na policii.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Záchranná a odchytová služba

Štítky pes, policie, odchytová služba, krimi, les, Habartov, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Arna Skalická

Psa bych majiteli už nedávala, vzala bych klidně pejska ještě ke své fence staforda . Mam koně a většinu vše zajišťují. Nedá mi to srdce když vidím co lidi dělají. Nejsem mstí a ale majitele bych zavřela a dala mu práce.

Pondělí, 18. května 2020, 13:05Odpovědět

Neuvěřitelné chování majitele – nechal psa uvázaného v lese. Ten teď bojuje o život  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.