Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

Počet nově nakažených byl i dnes vyšší než počet vyléčených, ani dnes v kraji nikdo nezemřel

Krajští hygienici poslali dnes dalších sedm osob do karantény. Celkem bylo dnes provedeno 140 testů, což je o něco více, než bylo v posledních dnech. Výsledky odhalily deset nových případů nákazy COVID-19. Mezi seniory je pouze o jednoho nakaženého více.

Deset nových nemocných koronavirem odhalily dnes testy v Karlovarském kraji. Těch bylo provedeno 140 a celkové číslo od začátku testování přesáhlo 2000, konkrétně bylo provedeno 2126 testů. „Celkem evidujeme v Karlovarském kraji 187 pozitivních testů,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

Rekordní byl dnes počet vyléčený, protože těch hygienici zaznamenali šest a celkem jich je v našem kraji 28. Celkem od 26. Února, kdy se začalo na onemocnění COVID-19 v Karlovarském kraji testovat zemřelo šest osob, z nichž ale všichni měli i jiné vážné zdravotní problémy.

„Nejvíce nakažených je stále na Chebsku a to 110 pozitivních. Na Karlovarsku je to 53 a na Sokolovsku 24 případů,“ doplnila mluvčí.

Ze statistiky vyplývá, že dnes byl poprvé zaznamenán nejvyšší počet pozitivních testů na Sokolovsku. Konkrétně se jedná o čtyři případy. V obou okolních okresech to byly tři nové případy. Počet nakažených seniorů stoupl o jeden případ. 3 nové případy jsou mezi mladými lidmi ve věku od 15 do 24 let a šest mezi lidmi ve věku od 25 do 64 let.

„V karanténě je aktuálně umístěno 67 osob což je o sedm více než včera,“ dodala Michela Zajíčková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, nemocnice, koronavirus, Karlovarský kraj, COVID-19, Krajská hygienická stanice, okres Sokolov, okres Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nově nakažených byl i dnes vyšší než počet vyléčených, ani dnes v kraji nikdo nezemřel  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.