Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nakažených lidí v našem kraji stále přibývá, aktuálně jich je 138, vyléčil se další člověk

Celkem třináct vyléčených a tři úmrtí. To je aktuální statistika karlovarských hygieniků. Ti evidují zvýšený počet provedených testů, kterých bylo k dnešnímu večeru provedeno 1415. V karanténě momentálně pobývá 43 osob.

Počet testů ale podle hygieniků neodpovídá počtu testovaných osob. „Číslo zahrnuje i opakovaně testované osoby,“ uvedla mluvčí karlovarské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

Počet skutečně otestovaných osob je tedy logicky o poznání nižší. I přesto je v Karlovarském kraji znát vyšší počet testovaných a tím i samozřejmě vyšší počet nakažených. „K dnešnímu dni máme 138 pozitivních testů a u dvanácti testovaných osob je výsledek provedených testů nejasný,“ doplnila mluvčí.

Počet nakažených v okrese Cheb je 86 a během jednoho dne je tady zaznamenáno 12 nových případů. Dva nové případy evidují na Karlovarsku, kde jich je aktuálně 39 a nejnižší číslo mají na Sokolovsku a to 13, kde od včera nezaznamenali žádný nový případ.

„Co se týká věkových skupin, tak počet stoupl o tři nakažené mezi seniory nad 65 let a o jedenáct případů ve skupině od 25 do 64 let“ uzavřela Michaela Zajíčková s tím, že dalších třináct osob bylo dnes posláno do karantény. Celkově je tak v Karlovarském kraji v karanténě 43 osob.

V Karlovarském kraji se aktuálně testuje v Karlových Varech a Chebu a k pacientům vyjíždí i dvě odběrové sanity. Počet vyléčených dnes stoupl na 13 osob. Tři lidé nakažení koronavirem zemřeli, ale ve všech případech se jednalo o pacienty s dalšími zdravotními obtížemi.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, Krajská hygienická stanice, Cheb, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nakažených lidí v našem kraji stále přibývá, aktuálně jich je 138, vyléčil se další člověk  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.