Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Lázeňská města musela uzavřít prameny, pitné kúry se ruší

Podle nařízení Českého inspektorátu lázní a zřídel musela být během dnešního dne uzavřena všechna veřejná pítka. Pokyn, který byl vydán, ihned uposlechly například Karlovy Vary a Mariánské Lázně. Omezení platí do odvolání.

Karlovarské prameny jsou dočasně nedostupné. „Na základě pokynu Ministerstva zdravotnictví - Českého inspektorátu lázní a zřídel musela být všechna veřejná pítka uzavřena. Opatření má souvislost se stávající epidemiologickou situací,“ uvedla mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá s tím, že karlovarské prameny tak až do odvolání není možné užívat.

Správa přírodních léčivých zdrojů a kolonád bude v Karlových Varech i nadále provádět denní měření pramenů a další nezbytnou kontrolu.

Podobně musela zareagovat i další lázeňská města. „Jedná se o celorepublikové nařízení, takže jsme museli pítka uzavřít i u nás v Mariánských Lázních,“ sdělil starosta Martin Kalina.

V lázeňských městech na západě Čech, ale v těchto dnech pobývá minimum turistů, většina lázeňských hotelů je uzavřená. Někde probíhá údržba a úklid, někde je úplně zavřeno.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mmkv

Štítky lázeňství, Karlovy Vary, prameny, zákaz, epidemie, lázně, Mariánské Lázně, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Martin Kalina, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lázeňská města musela uzavřít prameny, pitné kúry se ruší  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.