Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj má 40 nakažených, zítra začne distribuce ochranných pomůcek pro praktické lékaře, zubaře, sociální služby a další

Kraj obdržel zásilku roušek, respirátorů a dalších pomůcek od ministerstva zdravotnictví i ministerstva vnitra. Podle krajského radního Jana Bureše je část pomůcek určena nemocnicích a záchranářům. Zbytek dostanou další lékaři.

Počet nakažených koronavirem v Karlovarském kraji stoupl v neděli na čtyřicet. Oproti sobotě se tak jedná pouze o dva nové případy. "Nejstarším nakaženým je osmaosmdesátiletý muž. Nejmladším zůstává šestiměsíční chlapec. Počet testovaných je 387 osob," uvedla mluvčí krajské hygieny Michaela Zajíčková.

Karlovarský kraj během víkendu obdržel respirátory, roušky a další ochranné prostředky pro zdravotníky, záchranáře, praktické lékaře, zubaře, sociální služby a další.

„Dodávka od ministerstva zdravotnictví v počtu 3800 respirátorů, 8 tisíc roušek a 1000 litrů dezinfekce je účelově určena pro karlovarskou a chebskou nemocnici, pro Zdravotnickou záchrannou službu a další organizace, které jsou přímo řízené ministerstvem, například pro hygieniky, některá lázeňská zařízení a další,“ vysvětluje krajský radní pro zdravotnictví Jan Bureš a pokračuje: „Ze zásilky ministerstva vnitra, která činí přes 12 tisíc respirátorů, kraj rozdělí 2500 kusů respirátorů pro nemocnice v Sokolově a v Ostrově, 600 kusů pro sociální služby, 30 kusů respirátorů pro hasiče, kteří slouží na hraničních přechodech. Celou zbývající část pak dostanou praktičtí lékaři a ambulantní specialisté asi v 30 různých odbornostech z celého kraje. Věříme, že si všichni ochranné pomůcky včas vyzvednou, děkujeme moc za součinnost a trpělivost a budeme společně čekat další tolik potřebnou zásilku.“

Ochranné pomůcky si mohou zdravotníci vyzvednout v sedmi výdejních místech a to od zítřejších 8 do 17 hodin.

Seznam výdejních míst:

Ostrov, Mírové náměstí 733, Ostrov, Dům kultury, T klub

Karlovy Vary, Moskevská 34, K. Vary, Městská policie Karlovy Vary

Sokolov, Rokycanova 1929, Sokolov, Městská policie, vnitřní dvůr městského úřadu

Cheb, Jiráskova 2, Cheb, Městská policie, garáž vedle vstupu

Mariánské Lázně, Ruská 155, M. Lázně, stará budova městského úřadu, přízemí

Aš, Kamenná 52, Aš, Městský úřad, přízemí - podatelna

Kraslice, Náměstí 28. října 1438, Městský úřad Kraslice

Každý zdravotník s sebou musí přinést oprávnění k poskytování zdravotních služeb, popřípadě registraci – uvedena musí být aspoň jedna z těchto odborností. "Všeobecné praktické lékařství, praktické lékařství pro děti a dorost, dětské lékařství, pneumologie a ftizeologie, gynekologie, endokrinologie a diabetologie, neurologie, klinická onkologie, chirurgie, ortopedie, onkochirurgie, nefrologie, urologie, zubní lékařství, oftalmologie, algeziologie – léčba bolesti, psychiatrie, radiologie, revmatologie, hematologie, angiologie, gastroenterologie, klinická biochemie, orální chirurgie, traumatologie, alergologie, dermatovenerologie, foniatrie, lékárny, porodní asistentka, domácí péče,“ vyjmenovala krajská mluvčí Jana Pavlíková s tím, že každý ze zdravotníků výše uvedených odborností obdrží 9 kusů respirátorů na 1 místo poskytování služeb, pokud prokáže, že je zařízení v provozu.

Výdej pomůcek pro poskytovatele lázeňské léčebně rehabilitační péče a pro provozovatele dopravní zdravotní služby zajistí Krajský úřad Karlovarského kraje zítra a pozítří od 8 do 12 hodin. Náhradní termín pro vyzvednutí ochranných pomůcek je v úterý od 13 do 16 hodin na krajském úřadě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, zdraví, nemocnice, koronavirus, Karlovarský kraj, roušky, ochranné pomůcky, lékaři, respirátor, praktický lékař, ochranná pomůcka, Jan Bureš, Karlovy Vary, Krajská hygienická stanice, Jana Pavlíková, Cheb, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj má 40 nakažených, zítra  začne distribuce ochranných pomůcek pro praktické lékaře, zubaře, sociální služby a další  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.