Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Počet nakažených v Karlovarském kraji stoupl na 29, nemocnice vyčleňují lůžka pro nemocné

V Karlovarském kraji se nakazil teprve šestimesíční chlapec. Počet nakažených dnes stoupl o šest případů Nemocnice začínají vyčleňovat lůžka pro nakažené. Týká se to jak Karlovarské krajské nemocnice, tak i stejných zařízení v Chebu, Ostrově a Sokolově.

Nejmladším nakaženým v Karlovarském kraji je teprve šestiměsíční chlapec. Naopak nejstarším zůstává 75 letý muž. "Za dnešní den přibyl počet nakažených o šest případů. Nejvíce nakažených je ve věkové skupině od 25 do 64 let," uvedla Michaela Zajíčková, mluvčí Krajské hygienické stanice. Testováno bylo celkem 257 osob. 44 lidí zůstává i nadále v karanténě. V Karlových Varech od včera funguje odběrné místo, kam jsou k odběrům zváni lidé s příznaky nákazy. O testování rozhodnují hygienici.

Nemocnice v Karlovarském kraji vyčleňují lůžka pro hospitalizaci nakažených koronavirem. Krajské nemocnice budou pacienty přednostně směřovat na infekční oddělení karlovarské nemocnice, rezervu bude ale mít nemocnice v Chebu. Kapacity připravují i soukromé nemocnice v Sokolově a Ostrově..

"Tím, že máme infekční oddělení v karlovarské nemocnice, jsme na případné pacienty s nákazou připraveni. Ale jen v případě, že bude dost ochranných pomůcek," řekl mluvčí Karlovarské krajské nemocnice a. s. (KKN) Vladislav Podracký.

Karlovarské infekční oddělení má 20 lůžek, v případě potřeby je nemocnice schopna vyčlenit i další lůžka. V Karlových Varech je 25 a v Chebu 17 lůžek intenzivní péče a nemocnice mají 24 ventilátorů v Karlových Varech a 11 v Chebu.

Nemocnice s tím, že by se měly připravit na hospitalizaci nakažených pacientů, počítaly. Nově to všem nemocnicích akutní lůžkové péče ve čtvrtek nařídilo ministerstvo zdravotnictví. Pro péči o nakažené pacienty musí nemocnice mít i vyhrazený personál.

Nemocnice v Sokolově a v Ostrově spadající pod společnost Penta Hospitals CZ už také chystají opatření a vyčleňují lůžka i personál v souvislosti s nařízením vlády. "Protože nemáme infekční oddělení ani v jedné z nemocnic, tak jsme již včera (ve čtvrtek) připravili v sokolovské nemocnici tři kompletní izolační lůžka, která jsou umístěná na oddělení chirurgie a neurologie," řekla mluvčí Penta Hospitals CZ Markéta Singerová. Podle ní krizový tým nemocnic o dalších lůžkách teprve jedná.

Limitující je podle mluvčího KKN ale právě nedostatek respirátorů a roušek. "Spolupracujeme se soukromými firmami a dobrovolníky, kteří nám roušky vyrábějí. Respirátorů máme stále nedostatek, pokud by bylo nakažených pacientů více," konstatoval Podracký. Také sokolovská i ostrovská nemocnice vyzývá dobrovolníky, aby jim zasílali ušité roušky.

Počet potvrzených případů nákazy koronavirem v Česku dnes v podvečer stoupl na 833 případů.

Štítky ČR, zdraví, nemocnice, koronavirus, Karlovarský kraj, Karlovarská krajská nemocnice, Cheb, Ostrov, pacient, Sokolov, Nemocnice Sokolov, Karlovy Vary, infekční onemocnění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených v Karlovarském kraji stoupl na 29, nemocnice vyčleňují lůžka pro nemocné  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.