Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V Ostrově otevřou další očkovací místo, senioři nebudou muset dojíždět jinam

Od příštího týdne se mohou senioři z Ostrova a okolí nechat naočkovat přímo v ostrovské nemocnici. Vedení kraje tady otevře už páté očkovací místo. Dvě jsou nyní v Chebu a po jednom v Sokolově a Karlových Varech.

„Základem kvalitní služby je její dostupnost. Jenže většina starších lidí nemá auto a jsou zcela odkázáni na pomoc blízkých nebo na veřejnou dopravu. Proto jsme od počátku usilovali o zřízení vlastního očkovacího centra přímo v našem městě,” říká Jan Bureš (ODS), starosta města Ostrov.

Očkovací místo bude fungovat přímo v areálu nemocnice, respektive v pavilonu B a bude schopno odbavit až 100 zájemců denně. Provoz se bude upravovat podle množství dostupné vakcíny a bude navázáno na Centrální registrační systém.

„V první fázi budeme očkovat seniory starší osmdesáti let, kteří jsou v systému již zaregistrováni a mají termín na květen a červen,“ vysvětluje mluvčí Nemocnice Ostrov Markéta Singerová, „Věříme, že další místo v kraji urychlí plánované očkování a jsme rádi, že můžeme nové kapacity občanům kraje nabídnout.“

Ani otevření očkovacího místa přímo v Ostrově ale neznamená, že bude pro všechny seniory bez problémů dostupné.

„Město je připraveno pomoci těm obyvatelům, kteří mají problém se na místo dopravit vlastními silami. Pro ty zajistí bezplatnou dopravu na očkovací místo náš senior express,” dodává starosta Bureš. Objednat přepravu si budou moci ostrovští senioři již tradičně na telefonním čísle 725  050 375.

Vedle zřízení očkovacího místa v současné době město Ostrov usiluje také o zřízení vlastního testovacího místa. Důvodem je, že řada obyvatel Ostrova dojíždí za zaměstnáním do sousedního Saska, kde se musí povinně nejméně dvakrát týdně prokázat negativním testem na covid-19.

“Vznik testovacího místa by navíc pomohl i ostatním lidem. Například aby mohli jít navštívit své příbuzné nebo přátele v domovech pro seniory nebo sociálních zařízeních, kde je pro návštěvy test podmínkou. A určitě by pro ně bylo lepší, aby si test mohli udělat přímo v Ostrově, namísto dojíždění do Karlových Varů, nebo jiných míst,” uzavřel Jan Bureš.

Nové očkovací místo v nemocnici Ostrov bude pátým v Karlovarském kraji. „Počítáme, že doplní stávající čtyři – dvě v Chebu, po jednom v Sokolově a v Karlových Varech.  Vedle těchto míst vyjíždí do terénu i mobilního očkovacího tým záchranářů, který očkuje seniory zejména v pobytových zařízeních,“ dodal Josef März (VOK), uvolněný krajský zastupitel pro oblast zdravotnictví.

Celkem je aktuálně v Karlovarském kraji naočkováno zhruba šest tisíc lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky očkování, senioři, Ostrov, očkovací místo, Karlovarský kraj, nemocnice, Karlovy Vary, Jan Bureš, Cheb, Sokolov, ODS, Josef März, Sasko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Ostrově otevřou další očkovací místo, senioři nebudou muset dojíždět jinam  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.