Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Počet nemocných a mrtvých s covid-19 se v Karlovarském kraji stále zvyšuje

Za posledních pět dní zemřelo v našem kraji dvacet tři lidí v souvislosti s onemocněním covid-19. Krajští hygienici aktuálně evidují více než tři a půl tisíce nemocných. Počet provedených testů od začátku pandemie přesáhl čtyřicet tisíc.

„V okrese Karlovy Vary je aktuálně 1496 nemocných osob covid-19. Sousední okres Sokolov má 1324 pozitivních a na Chebsku evidujeme 743 nakažených koronavirem,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

Počet zemřelých stoupl za posledních pět dní a dvacet tři osob na celkových 127. Nejvíce lidí zemřelo v souvislosti s nemocí covid-19  na Chebsku a to 67. V okrese Sokolov jich zemřelo 37 a v okrese Karlovy Vary 23.

„V otázce úmrtí je situace v posledních dnech nejhorší na Sokolovsku, kde je zaznamenán nejen vysoký nárůst pozitivních, ale bohužel i zemřelých. Za posledních pět dní tam zemřelo šestnáct osob,“ doplnila mluvčí hygieny.

Počet testů provedených od začátku pandemie v Karlovarském kraji přesáhl čtyřicet tisíc s tím, že posledních dvacet čtyři hodin bylo odebráno a vyhodnoceno 467 testů.

Podle informací ministerstva zdravotnictví je v Karlovarském kraji aktuálně volných jedenáct lůžek intenzivní péče. Vedení kraje stále jedná o možnosti pomoci Saska, kdyby se situace prudce zhoršila. „Jsem ve spojení nejen se Saskem, ale i s koordinátorem intenzivní péče České republiky Vladimírem Černým. Pokud by se situace v našem kraji zhoršila, bude o naše pacienty postaráno v českých nemocnicích. Pomoc Saska bereme jako záložní variantu. Vše je dohodnuto, pobyt pacientů by hradila německá strana. Pokud by bylo třeba, dostaneme souhlas i od zmiňovaného koordinátora intenzivní péče,“ sdělil hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis (ANO).

Relativně klidná je i situace v pobytových zařízeních Karlovarského kraje, kde je pozitivních zhruba sto pacientů. Co se týká personálu, tak pozitivní test měly zhruba tři desítky pracovníků. „V těchto zařízeních máme zhruba dva tisíce pacientů a je třeba říci, že situaci zvládají všechna zařízení zatím dobře a většinou svými silami,“ dodal hejtman s tím, že v kraji jsou otevřena i dvě covid centra a to v Mariánských Lázních a Nejdku, kde pomáhají vojáci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, COVID-19, pacient, Karlovy Vary, Sasko, okres Cheb, Sokolov, Krajská hygienická stanice, intenzivní péče, Vladimír Černý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nemocných a mrtvých s covid-19 se v Karlovarském kraji stále zvyšuje  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.