Počasí dnes22 °C, zítra28 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Kraj podpořil studenty VOŠ se sociálním zaměřením částkou přes půl milionu korun

Na podzim minulého roku byl vyhlášen nový stipendijní program pro studenty vyšších odborných škol oboru Sociální práce. Má pomoci zvýšit počet kvalifikovaných pracovníků v sociální oblasti a díky tomu postupně snížit výskyt negativních sociální jevů v regionu. Krajští radní na jednom ze svých posledních zasedání schválili stipendia pro 11 žadatelů, kteří úspěšně splnili veškeré podmínky titulu.

„Karlovarský kraj podporuje mladé vysokoškolské talenty dlouhodobě. Poskytujeme stipendia pro studenty libovolného oboru s cílem zvýšit vzdělanostní strukturu obyvatelstva. Speciální program pak máme také pro studenty všeobecného a zubního lékařství, kteří se zavazují k tomu, že se po absolvování lékařské fakulty vrátí zpět do kraje a posílí kapacity lékařů,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.

„Kraj se po konzultacích se zástupci Vyšší odborné školy Chebu, která jako jediná v kraji obor Sociální práce vyučuje, rozhodl rozšířit stipendijní programy i o tento specifický obor, aby motivoval potencionální zájemce o obor a zvýšil se počet odborníků v oblasti, která obyvatele Karlovarského kraje pálí,“ řekl radní Čermák.

Výše stipendia byla v jednotlivém případě stanovena na 48 000 korun, stejně jako v případě pedagogických oborů.  O podporu mohli žádat studenti příslušného oboru v prezenční formě studia, kteří ukončili alespoň zimní semestr prvního ročníku a mají trvalé bydliště na území regionu. Zohledňoval se také dosažený prospěch, hodnocení studenta z klasifikovaných zápočtů a zkoušek nesmělo obsahovat stupeň dobře, tedy známku 3. Podmínkou podpory je pak závazek výkonu práce se sociálním zaměřením v Karlovarském kraji. Jedná se o 2 roky za každý rok vyplaceného stipendia.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky studenti VOŠ, kraj podpořil studenty, sociální práce, sociální oblast

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj podpořil studenty VOŠ se sociálním zaměřením částkou přes půl milionu korun  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.