Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Začátek školního roku budou děti trávit v přírodě

Sokolovští zastupitelé schválili částku sedm a půl milionu korun, která umožní všem žákům základních škol absolvovat školu v přírodě. Na tu by měly děti odjet hned na začátku příštího školního roku a podle radních se pobyt v přírodě bude týkat i žáků prvních tříd.

„Myslíme si, že je třeba děti vrátit do přírody a nechat je trávit čas bez mobilů a počítačů. Těch si nyní užili vrchovatě. Navíc je jasné, že škola v přírodě pomůže stmelit kolektiv a navázat zpřetrhané kamarádské vazby v jednotlivých třídách,“ říká Renata Oulehlová (ANO), starostka Sokolova.

V hornickém městě mají dva a půl tisíce školáků, kterým by uvolněná částka měla pomoci uhradit většinu, nebo možná i celý týdenní pobyt na škole v přírodě. „Dalším výrazným benefitem našeho rozhodnutí je snaha zajistit našim dětem ubytování v Karlovarském kraji. Uvědomujeme se, že i majitelé hotelů a penzionů jsou ve složité situaci, a proto jim chceme touto cestou rovněž pomoci,“ doplňuje místostarosta Jan Picka (nez.) s tím, že se ale zdaleka nejedná jen o poskytovatele ubytování, ale například i prádelny, dodavatele potravin nebo třeba dopravce, které děti na školu v přírodě odvezou.

Koordinátorem celé akce bude městský školský odbor, který bude vše administrovat. Peníze jsou uvolněny pro všechny děti, i když je jasné, že všechny zdaleka nepojedou.

Konkrétní podmínky školy v přírodě a následně i počty dětí budou se školským odborem řešit ředitelé jednotlivých škol. Ti budou samozřejmě i povinni vrátit peníze za žáky, kteří na školu v přírodě neodjedou,“ dodala starostka Sokolova a připustila, že bude záležet i na každém učiteli, zda se svou třídou odjede pouze na pět dní od pondělí do pátku nebo třeba na sedm dní od pondělí do neděle.

„Děláme něco, co ještě nikdo v Karlovarském kraji neudělal a myslíme si, že bychom mohli a také měli být příkladem i pro ostatní obce a města,“ dodal Ladislav Sedláček (Hnutí pro město Sokolov), druhý místostarosta Sokolova.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto zs sokolov

Štítky škola v přírodě, novinka, Sokolov, dotace, peníze, příroda, Renata Oulehlová, ANO 2011, Karlovarský kraj, Jan Picka, školní rok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začátek školního roku budou děti trávit v přírodě  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.