Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

Chodov na Sokolovsku prodá veřejnou dražbou 51 pozemků pro zahrádky

Město Chodov chystá prodej zahrádek v nové zahrádkářské kolonii, kdy ve veřejné dražbě nabídne 51 pozemků. Ve městě, kde je převážná část bytů v panelových domech se o zahrádky očekává velký zájem. Veřejné dražby začnou 4. listopadu.

„Historicky jsme monitorovali velký zájem Chodováků o zahrádky, často se nás lidé ptali, jestli si je mohou od města pronajmout, nebo koupit. To nás dovedlo k tomu, že jsme vytipovali tuto lokalitu. Je to louka ve Vančurově ulici, kde je ochranné pásmo železnice, vysokého napětí elektřiny a vysokotlakého zemního plynu, takže nikdy nebude vhodná pro výstavbu rodinných domů," uvedl starosta Patrik Pizinger (Místní). Místo je také v rozlivovém území Chodovského potoka.

Louka je velká a prvních 51 zahrádek zabírá podle starosty jen přibližně její čtvrtinu. Pokud bude o pozemky očekávaný zájem a zahrádky se prodají, je město připraveno nachystat ve Vančurově ulici i další pozemky k prodeji. První etapa stála město na zasíťování, projekčních pracích a územním rozhodnutí zhruba osm milionů korun. U pozemků s průměrnou výměrou 270 metrů čtverečních se bude vyvolávací cena pohybovat okolo 270.000 korun.

Před dvěma lety, kdy město záměr zveřejnilo, se na starostu obrátilo přibližně 200 lidí. „I návštěvnost informativního setkání, kdy jsme představovali podmínky, byla obrovská. Myslíme si, že se zahrádky prodají dobře. Pro nás bylo důležité seznámit zájemce se všemi specifiky, která ty pozemky mají," doplnil.

Prohlídky jednotlivých pozemků k prodeji budou od 23. října do 13. listopadu, jejich přesný rozpis včetně harmonogramu jednotlivých dražeb je k dispozici na webových stránkách města Chodov. Bude se prodávat maximálně pět pozemků za den, navíc mezi sebou nesousedících. Dražby tak budou trvat několik týdnů, během kterých si budou zájemci moci o svou zahrádku podle starosty zasoutěžit. Účast v dražbě není podmíněna bydlištěm v Chodově, ani není omezen počet zahrádek, které může vydražit jeden zájemce.

„Každý, kdo si zahrádku koupí, si musí být vědom toho, že tam nepostaví rodinný dům. I zahradní domek, který tam bude moct stát, nebude ale mít pevné základy a nebude se tam dát postavit obytná místnost pro přespávání," dokončil Pizinger. Zahrádkářskou kolonii má město povolenou a naprojektovanou, je vystavěna příjezdová cesta a do místa byla přivedena voda a elektřina. Rozvody vody a stavby plotů na jednotlivých pozemcích si už musí zařídit noví majitelé.

Poslední zahrádkářská kolonie vyrostla ve městě se zhruba 13 500 obyvateli v 90. letech u Karlovarské ulice. V Chodově je už nyní přibližně 20 zahrádkářských osad, kde jsou jednotlivé zahrádky podle vedení města v soukromých rukách. Majitelé jsou sdruženi pod zahrádkářským svazem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Města Chodov

Štítky správa, reality, hobby, zahrádkaření, Chodov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodov na Sokolovsku prodá veřejnou dražbou 51 pozemků pro zahrádky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.