Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

V Karlových Varech se pro hokejové fanoušky otevřela nová parkovací plocha na burze

Karlovy Vary otevřely provizorní zpoplatněné parkoviště v areálu nedělní burzy, aby zmírnily problémy s parkováním při extraligových zápasech v KV Aréně. Rekonstrukce obchodního centra Varyáda a přilehlého parkoviště způsobila kolaps dopravy ve Dvorech a Tuhnicích. Město bude situaci sledovat a případně hledat další možnosti parkování.

Otevřením provizorního zpoplatněného parkoviště v areálu nedělní burzy chtějí Karlovy Vary zmírnit problémy s parkováním při extraligových hokejových zápasech v KV Aréně. Při nich kvůli rozsáhlé rekonstrukci obchodního centra Varyáda i přilehlého parkoviště, kde byli hokejoví fanoušci zvyklí parkovat, kolabuje ve Dvorech a Tuhnicích doprava. Město bude situaci vyhodnocovat a případně hledat další možnosti parkování, řekl náměstek karlovarské primátorky Miroslav Vaněk (Karlovaráci).

„Naskytl se prostor burzy, který má město ve svém majetku a spravuje ho městská společnost KV City, která právě v areálu Kattenbeku pořádá nedělní burzy. Dohodli jsme se na tom, že za 60 korun na čtyři hodiny, tedy po dobu, co trvá utkání, je tam možné zaparkovat, dali jsme tam pořadatelskou službu a již od prvního utkání extraligy se tento prostor využívá," uvedl Vaněk. Při prvním utkání hokejové sezony v polovině září zde parkovaly přibližně čtyři desítky vozidel.

Město ve spolupráci se strážníky bude celou situaci s parkováním a dopravou v době hokejových zápasů sledovat a podle náměstka se město bude problému v případě potřeby dál věnovat. Podle mluvčího hokejového klubu HC Energie Karlovy Vary Daniela Kubelky je průměrná návštěvnost zápasů okolo čtyř tisícovek fanoušků. O aktuálních omezených možnostech parkování jsou lidé pravidelně informováni.

Při rekonstrukci obchodního centra rapidně klesl počet parkovacích míst. Návštěvníci nedalekého areálu KV Areny, kde je bazén, hala míčových sportů, zimní stadion a konají se zde i kulturní akce, byli zvyklí je hojně využívat. V časech extraligových utkání navíc zároveň trénují děti v hale míčových sportů. Varyáda navíc do budoucna plánuje uzavření svého zmenšeného parkoviště závorou a jeho zpoplatnění.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se souhlasem KV arény

Štítky Karlovy Vary, doprava, parkování, hokej, Energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech se pro hokejové fanoušky otevřela nová parkovací plocha na burze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.