Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Primátorka Karlových Varů věří že turistů dál přibude a že se podaří jednání s Hiltonem

Primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová (ANO) věří, že v roce 2024 bude pokračovat nárůst počtu turistů a podaří se dohodnout vstup investora, skupiny Hilton, do Alžbětiných lázní. Rovněž by si přála, aby se v nadcházejícím roce podařilo ve městě otevřít pobočku veřejnoprávní vysoké školy. Město ale bude i nadále velmi pečlivě sledovat trh s energiemi, které v posledních dvou letech výrazně ovlivnily hospodaření města.

„Co se týká turismu, předpokládáme, že ten vývoj bude opět pozitivní, tak jak to vidíme v roce 2023. Co bychom rádi, je to, aby tady lidé zůstávali delší dobu, protože dnes k nám jezdí turisté v průměru na 2,38 dne. Ty doby, kdy nám zůstávali deset nocí, jsou dávno pryč, ale nám by to velmi pomohlo. A pro nás bude stěžejní, jak se domluvíme na spolupráci s hotelem Hilton, protože Alžbětiny lázně budou tématem roku 2024 v oblasti turismu," řekla primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Pomoci by turistice mohla i nová letecká linka do izraelského Tel Avivu. Město může navíc těžit i ze spolupráce s partnerským městem Eilat v Izraeli. Izrael je tak pro Karlovy Vary jedním z důležitých zdrojový trhů. Primátorka největšího lázeňského města věří, že až se uklidní situace v Pásmu Gazy, cestovních ruch se opět oživí a Izraelci ve větší míře začnou do Karlových Varů jezdit.

Důležitost izraelských návštěvníků potvrzují i statistiky. Izrael nyní patří mezi pět zemí, z nichž do Karlovarského kraje jezdí nejvíce návštěvníků. Podle údajů Českého statistického úřadu jen za poslední čtvrtletí přijelo do kraje přes 5000 Izraelců. Ale zatímco průměrný návštěvník Karlovarského kraje v regionu stráví jen 3,8 noci, hosté z Izraele zde tráví v průměru 10,5 noci. To je daleko nejvíce ze všech návštěvníků Karlovarského kraje.

Důležitým faktorem, pro turistiku, i když spíše pro další roky, by mohl být vstup hotelového řetězce Hilton do městských Alžbětiných lázní. Jednání v současné době dospěla do bodu, kdy Hilton potvrdil svůj zájem o využití Alžbětiných lázní jednat. Jakou formu by mohla mít spolupráce, bude ale záležet na dalších jednáních. Prestižní značka by pak mohla být dalším benefitem a důvodem k návštěvě města a ve výsledku by přinesla pozitivní dopad i na ostatní hotely ve městě.

Dlouhodobá snaha města a Karlovarského kraje o zřízení pobočky veřejnoprávní vysoké školy v kraji by se mohla letos konečně podařit a v Karlových Varech by se mohla začít vyučovat vysokoškolsky kinantropologie, obor rehabilitačního lékařství.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, turistika, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátorka Karlových Varů věří že turistů dál přibude a že se podaří jednání s Hiltonem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.