Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na hřebenech Krušných hor vznikne síť útulen pro turisty

V Krušných horách se chystá nový projekt útulen pro turisty. První dva objekty by měly vyrůst už příští rok. Útulny budou v budoucnu pokrývat trasu Stezky Českem, která patří mezi nejdelší a nejpopulárnější trasy pěší turistiky u nás.

„Smyslem tohoto projektu je zvýšit atraktivitu Krušných hor pro vyznavače pěší turistiky, zajistit větší komfort návštěvníků, ale také přitáhnout ke Krušným horám mediální pozornost a představit je jako turisticky přívětivou lokalitu. Postupně budovaná síť turistických útulen bude mít také edukativní charakter a přispěje tak k většímu povědomí o ochraně přírody Krušných hor,“ uvedl ředitel Destinační agentury Krušnohoří Štěpán Javůrek.

Právě Destinační agentura Krušnohoří stojí za projektem společně se Stezkou Českem.

Dřevěná útulna bude mít moderní design, osm lůžek, kamna, přenosnou toaletu a možnost dobití elektrických zařízení. Ve vytipovaných lokalitách vznikne rovněž prostor pro umístění stanů a chybět nebudou ani stoly a lavice k odpočinku a občerstvení.

„Celý projekt bude financován z rozpočtu Destinační agentury Krušnohoří a také z externích zdrojů, především od partnerů ze soukromého sektoru. Jako první se k našemu projektu přihlásila NADACE ČEZ, která poskytla finanční příspěvek ve výši 1 milion korun českých na vybudování prvních dvou krajních útulen krušnohorského hřebene - v Kraslicích a v Adolfově u Telnice,“ dodal Javůrek s tím, že realizace prvních dvou objektů bude dokončena nejpozději v červenci příštího roku.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky krušné hory, útulny, karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Dobrý nápad,ale aby vám to zase nějáké pseudo-ochranářské kurvy nezaskázaly dřiv než to dostavíte!!!!!!!!!!

Pondělí, 13. listopadu 2023, 15:32Odpovědět

Na hřebenech Krušných hor vznikne síť útulen pro turisty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.