Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sociální služby už dostaly první dodávky ochranných pomůcek

Sociální zařízení v Karlovarském kraj, které se starají o seniory a zdravotně postižené, dostaly v týdnu z několika zdrojů ochranné pomůcky. Rozděleny byly ale zatím s ohledem na nedostatečné množství pouze do určitých služeb, které pracují s rizikovou cílovou skupinou. Sdělila to dnes mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje Jana Pavlíková.

"Ani tyto služby však v rámci rozdělení neobdržely dostatek zásob. Domovy tak mají určitou zásobu, ale není zatím dostatečná," uvedla mluvčí krajského úřadu Karlovarského kraje Jana Pavlíková.

Už minulý týden kraj dostal ze státních hmotných rezerv 1950 ústenek pro sociální služby, v pondělí 23. března pak mezi tyto služby rozdělil dalších 10.000 ústenek a 1600 respirátorů. Kromě toho kraj získal dezinfekční gely od vietnamské komunity či dezinfekci od hasičů.

Ve čtvrtek a pátek pak odbor sociálních věcí krajského úřadu rozdal asi 1000 kusů šitých látkových roušek, které vyrobili zaměstnanci krajského úřadu, karlovarská střední průmyslová škola a město Ostrov.

Podle ředitele Domova pro seniory v Hranicích na Chebsku Libora Syrovátky tak nyní už alespoň základní množství pomůcek domov má. "Nějakou zásobu máme. Už to není tak zlé jako v těch prvních dnech. Zdá se, že už zásobování funguje," řekl dnes ředitel.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, vláda, sociální, koronavirus, senioři, Karlovarský kraj, krajský úřad, Jana Pavlíková, Ostrov, ochranná pomůcka, okres Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sociální služby už dostaly první dodávky ochranných pomůcek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.