Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Karlovarští záchranáři dostanou 19 nových vozů. Nákup vyjde na 44 milionů korun

I v letošním roce bude karlovarská záchranná služba obnovovat svůj vozový park. Záchranáři dostanou 19 nových vozů za 44 milionů korun. Kromě pěti sanitek a jednoho vozu pro systém rande-vouzs, získá do konce roku 5 vozidel pro pracoviště krizové připravenosti a nový vůz pro zajištění služeb koronera. S financováním pomohla dotace.

„Opět po roce může Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje představit nové vozy, které pořídila v rámci pravidelné obnovy výjezdových vozidel. Těší mě, že i kraj se na tomto podílel prostřednictvím dotace. Naším cílem je pomoci záchrance a jejím zaměstnancům k tomu, aby měli pro potřeby výjezdů spolehlivé, moderní a co nejlépe vybavené vozy, protože ty jsou pro jejich dennodenní práci velmi důležité a zásadní,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN).

Záchranka už nyní dostala 5 nových sanitek pro záchranáře a jeden vůz pro systém „rande-vouzs“, se kterým jezdí k případům lékař. Vozy poputují na výjezdové základny Karlovy Vary, Žlutice, Sokolov a Aš. Přibude také 5 vozidel pro pracoviště krizové připravenosti a nový vůz pro zajištění služeb koronera.

„V zásadě se jedná o stejný typ vozidel, hlavně u těch výjezdových. Chceme mít vozový park co nejvíc sjednocený z hlediska servisu, údržby vozidel, ale i pro posádky, aby byla výbava co nejvíc identická a komfortnější pro uživatele," řekl ředitel krajských záchranářů Jiří Smetana.

Vozidla mají například už elektricky ovládaná nosítka, tablety nebo tiskárny. Celkové náklady jsou 44 milionů korun. Většinu se podaří uhradit z dotací.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje

Štítky zdravotnická záchranná služba, Karlovarský kraj, investice, vozy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští záchranáři dostanou 19 nových vozů. Nákup vyjde na 44 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.