Počasí dnes12 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Ubytování ve stanovém městečku využily na festivalu ve Varech už stovky lidí

Z Karlových Varů odjela první vlna filmových fanoušků, kteří zde strávili první festivalový víkend. Ubytování ve stanovém městečku nebo dvou festivalových hostelech, která patří k levnějším variatnám, využily za první tři dny stovky lidí. Zatímco ve stanovém městečku je méně lidí, než bývalo před lety, zájem o hostely se vrací na úroveň před covidovou pandemií.

Ve stanovém městečku evidovali do dnešního odpoledne 618 ubytovaných. Na louce nad sportovním areálem jsou desítky stanů. Podle recepčních stanového městečka jsou mezi hosty Češi i cizinci, například z Ukrajiny, Vietnamu nebo Slovenska. Počet ubytovaných neodradil ani páteční prudký déšť, který v několika vlnách zasáhl zahajovací ceremoniál festivalu. Ve stanovém městečku se letos dá přespat za 175 korun včetně ubytovacího poplatku. Ubytovatel od loňska služby podražil kvůli růstu nákladů, ale i zvýšení ubytovacího poplatku v Karlových Varech na 50 korun.

V hotelu v Základní škole Dukelských hrdinů na Moskevské ulici zaplatí host 200 korun za přespání ve stanu nebo 300 korun za nocleh ve třídě nebo tělocvičně. Dosud tam ubytovali přes 250 hostů, z toho zhruba 30 cizinců. I zde očekávají další vlnu zejména ve středu. Objednávky má hostel už od 120 lidí. Asi šedesátka ale má přijet dnes nebo zítra.

Nejblíže festivalovému hotelu Thermal je hostel v bývalé škole na nábřeží Jana Palacha. Spolu s lázeňským poplatkem 50 korun se zde dá přespat za 350 korun. Podle Tomáše Hůrky, jednoho z provozovatelů hostelu, byla kapacita hostelu 200 lidí naplněna v posledních dnech z více než poloviny. „Na noc u nás bylo pokaždé asi 120 lidí. Je to trochu méně než v minulých letech, ale asi jen o deset procent," řekl Hůrka.

Ubytování je možné s trochou štěstí získat i v hotelech nebo penzionech. Za noc v hotelu ale host zaplatí nejčastěji okolo 2000 až 3000 korun. Místa v hotelech jsou však na deset dní filmového svátku často předem vyprodaná.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMF Karlovy Vary

Štítky ČR, film, turistika, ubytování, festival, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ubytování ve stanovém městečku využily na festivalu ve Varech už stovky lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.