Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Uzavřený bečovský zámek pokračuje v opravě Pluhovských domů

Areál hradu a zámku Bečov nad Teplou na Karlovarsku se zahradami a okružní stezkou je pro veřejnost uzavřen. Kvůli šíření nákazy COVID-19 vedení Národního památkového ústavu (NPÚ) již minulý týden odložilo zahájení turistické sezony ve všech svých objektech.

V areálu se ale dále pracuje na obnově Pluhovských domů, uvedl NPÚ v tiskové zprávě. Mimo povinného nošení roušek a zvýšení hygienických opatření byl dnes zřízen v průjezdu zámku kontrolní bod, kterým musí všichni pracovníci stavby projít a podrobit se bezkontaktnímu měření teploty a dotazu, zda nepřišli do kontaktu s rizikovým prostředím či lidmi, uvedli zástupci NPÚ.

V případě podezření na nákazu budou podle NPÚ tito pracovníci umístěni do karanténního stanu na druhém zámeckém nádvoří a dále se bude postupovat podle pokynů hygienika.

Do konce letošního roku má být v rámci rekonstrukce v areálu zámku vytvořena nová interaktivní expozice relikviáře svatého Maura, multifunkční sál, edukační učebny, prostory pro workshopy a nové návštěvnické centrum.

Branami bečovského zámku projde ročně na 70.000 návštěvníků, dalších asi 1500 se účastní některého z výukových programů. Po dokončení oprav se předpokládá rozšíření návštěvnické sezony na deset měsíců v roce a minimálně stotisícová návštěvnost.

Autoři | Foto zamek-bečov

Štítky ČR, zdraví, památky, koronavirus, Karlovarský kraj, Bečov nad Teplou, Národní památkový ústav, zámek, Hrad a zámek Bečov nad Teplou, Relikviář svatého Maura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavřený bečovský zámek pokračuje v opravě Pluhovských domů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.