Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlovy Vary si zaplatí novou studii. Ukáže, jestli v Krokově ulici lze postavit stovky bytů

Karlovy Vary zadají zpracování variantní studie výstavby bytů v Krokově ulici. Záměrem města je zde vybudovat zhruba 300 až 400 bytů, zřejmě v družstevním vlastnictví. Jasné ale ještě není financování, město by chtělo získat partnera, který se bude na největší výstavbě bytů ve městě za posledních mnoho let podílet, řekl karlovarský radní Petr Bursík (ODS).

„My to máme nyní po právní stránce připravené a v současné době se připravuje urbanisticko-zástavbová studie celého bloku. Ta je rozdělena na dvě části, jedna část je určena k přímé zástavbě podle územního plánu, bude hlavním zadáním. Ale chceme, aby ateliér zpracoval i tu část, kde bude potřeba ještě změna územního plánu," uvedl Bursík.

Zpracování zástavbové studie má na starosti ateliér A69. Městu by měl předložit několik variant zástavby, aby město mělo možnost si vybrat nejvhodnější variantu. Zároveň by studie měla navrhnout i možné rozdělení výstavby do etap. Náklady na zpracování studie budou 720 tisíc korun včetně DPH. Její hrubopis by mělo město dostat v červnu nebo červenci letošního roku.

Podle plánů by město mělo vybudovat nebo posílit potřebnou infrastrukturu pro výstavbu, tedy zejména inženýrské sítě a silniční napojení. Následně by chtělo hledat partnera. Podle primátorky Andrey Pfeffer Ferklové (ANO) v úvahu připadá spolupráce formou takzvaného PPP projektu, tedy spolupráce soukromého investora a veřejné správy, ale také možná úvěr. Každopádně konkrétní podobu a formu budoucí výstavby vedení města zřejmě nebude znát letos, ale až v příštím roce.

Nedostatek kvalitního, ale zároveň cenově dostupného bydlení trápí město léta. Karlovy Vary v 90. letech minulého století městský bytový fond zprivatizovaly. Dostupnost bydlení ale ve městě hodně ovlivňuje také velký počet bytů ve vlastnictví cizinců. Jde často o byty trvale neobývané, zato extrémně drahé.

Hodnocení článku je 24 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv redakce

Štítky Karlovy Vary, Výstavba, Byty, Investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary si zaplatí novou studii. Ukáže, jestli v Krokově ulici lze postavit stovky bytů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.