Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Ani letos nechybí tradiční velikonoční razítko z pošty v Kraslicích, autorem je výtvarník Jiří Slíva

Také letos nechybí hravé razítko České pošty s velikonočním motivem. To putuje z malé pošty v Kraslicích na Sokolovsku do celé republiky i Evropy. Výjimkou nejsou ani zásilky do Ameriky, Kanady nebo Japonska. O tradiční „velikonoční razítko“ České pošty je každoročně velký zájem. Autorem letošního velikonočního razítka je známý výtvarník Jiří Slíva.

Tradice velikonočních razítek se na poště v Kraslicích udržuje už od devadesátých let 20. století, pouze s jednou výjimkou způsobenou koronavirem v roce 2020. To letošní mohou zájemci získat v termínu od 3. do 6. dubna.

„Pokud nemáte možnost na poštu v Kraslicích zavítat přímo a chcete získat na vaše přání speciální velikonoční razítko, postup je stejný jako v předchozích letech. Na pohlednici je nutné napsat adresu toho, komu chcete přání adresovat, a nalepit poštovní známku. Přání pak vložíte do ofrankované obálky, kterou pošlete na adresu Velikonoční pošta, 358 01 Kraslice. Zaměstnanci pošty váš pohled orazítkují a odešlou adresátovi,“ informuje Česká pošta.

Mezi tradiční příležitostná poštovní razítka patří vedle Ježíškovy pošty na Božím Daru, Silvestrovského razítka na Pražském Hradě, Valentýnského razítka v Milostíně i to velikonoční v Kraslicích na Sokolovsku.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com / Česká pošta

Štítky razítko, velikonoční razítko, Pošta Kraslice, Kraslice, okres Sokolov, Jiří Slíva, Česká pošta, Japonsko, Evropa, Kanada, Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani letos nechybí tradiční velikonoční razítko z pošty v Kraslicích, autorem je výtvarník Jiří Slíva  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.