Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karlovarský kraj přidá peníze na podporu ubytování v kraji

Karlovarský kraj navýší rozpočet na vouchery pro turisty, kteří se ubytují v ubytovacích zařízeních v kraji. Původně vyčleněné tři miliony korun jsou téměř vyčerpány a program by kraj chtěl zachovat do konce října, jak si předsevzal na jaře letošního roku, když podpůrné vouchery schválil. ČTK to řekl hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

"Karlovarský kraj alokoval tři miliony korun pro letošní program na podporu těch, kteří se rozhodnou přijet do Karlovarského kraje a ubytovat se tu. Je to 300 korun na osobu a noc. Protože se sešlo velké množství žádostí už v první půlce programu, tedy v květnu a červnu, a druhá půlka programu běží nyní v září a říjnu, tak jsme se domluvili ještě na doplnění o milion korun tak, abychom mohli uspokojit všechny zájemce," uvedl Kulhánek.

Peníze navíc kraj přesune z rezerv odboru finančního a z peněz odboru památkové péče. Podle Kulhánka po vyčerpání čtyř milionů kraj tento podpůrný program ukončí. Splnil totiž svůj cíl pomoci ubytovacím zařízením znovu nastartovat turistický ruch. Osvědčila se i forma propagace na internetu, když většina žadatelů si o příspěvek řekla prostřednictvím bannerové kampaně. Nyní se i přes trvající částečná omezení turistika v Karlovarském kraji začíná podle Kulhánka postupně vracet k normálu.

V době koronavirové krize a přísných restriktivních opatření se turistický průmysl v kraji téměř zastavil. Po uvolnění se do hotelů a penzionů začali vracet hosté, a to zejména z České republiky. I přes celkové zlepšování situace ale stále citelně chybějí hosté ze zahraničí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto RalfGervink/Pixabay.com

Štítky ČR, správa, turistika, hotely, Karlovarský, Karlovarský kraj, peníze, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, koronavirová krize, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj přidá peníze na podporu ubytování v kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.