Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Haly u Ostrova mají prvního nájemce, výrobce elektroniky Amphenol

Prvním nájemcem v nové průmyslové zóně Panattoni Park Ostrov North bude výrobce elektrických konektorů, čteček čipových karet a kabelových svazků Amphenol Tuchel Industrial. Firma obsadí část menší ze dvou plánovaných hal o rozloze téměř 20.000 čtverečných metrů. Výstavba samotné průmyslové budovy začne v druhém pololetí letošního roku, informovala společnost Panattoni v tiskové zprávě.

Pro Amphenol nepůjde o nové působiště, ale do nové haly přesune svůj současný výrobní závod, který je také v Ostrově. Investice tak nezatíží město novou nákladní dopravou, a naopak pomůže vyvést tu stávající dále z obce.

"Výrobu přesouváme do nových prostor, abychom mohli navýšit výrobní kapacitu a dokázali odpovědět na narůstající požadavky výroby i rostoucí objem zakázek. Naši firmu dělá to, čím je, nabídka vysoce kvalitních, ekologických výrobků, které odpovídají potřebám trhu. Zároveň však naši filosofii tvoří i pevný vztah se zaměstnanci, “ říká Jiří Gerner, manažer závodu společnosti Amphenol v Ostrově.

Pro Amphenol je Ostrovsko strategickou lokací. "Snažíme se plně podporovat region zaměstnáváním zdejších pracovníků, investicí do moderních technologií i podporou místních aktivit,“ doplnil jednatel společnosti Amphenol Tuchel Industrial GmbH v Německu Jörg Kersten.

Průmyslový park Ostrov North vznikl revitalizací zdevastovaného areálu po závodu na výrobu trolejbusů Škoda Plzeň, jednoho z největších brownfieldů v Česku. "Těší mne, že prvním nájemcem našeho průmyslového parku v Ostrově je právě výrobní firma, která zaměstnává téměř výhradně lokální občany. Projekt Panattoni Park Ostrov North tak navazuje na výrobní tradici areálu, který kdysi sloužil pro výrobu trolejbusů pro celý východní blok. Velkým přínosem pro Ostrov bude i přesun souvisejí nákladní dopravy z původního působiště v městské zástavbě do našeho areálu s rychlým napojením na obchvat Ostrova,“ uvedl generální ředitel Panattoni pro ČR a Slovensko Pavel Sovička.

Na základě schváleného územního plánu a vydaného stavebního povolení vzniknou v areálu po Škodě Ostrov dvě budovy, které aspirují na nejvyšší ekologickou certifikaci BREEAM. Kromě té, kterou obsadí Amphenol, je součástí záměru i větší budova s rozlohou přes 100 000 metrů čtverečných, která může přilákat některou z rostoucích společností z oblasti e-commerce. Město ale musí nejprve na základě návrhu Panattoni projednat změnu územního plánu umožňující výšku této haly či její části zvýšit na 22,5 metru. To ale vyvolalo ve městě u části obyvatel odpor. Hala by tak převýšila památnou Rudou věž smrti, která stojí poblíž a připomíná zdejší pracovní lágry z 50. let minulého století.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto panattoni

Štítky ČR, reality, elektronika, Ostrov, Panattoni Czech Republic Development s.r.o., Česko, Východní blok, Škoda, Německo, výroba, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Haly u Ostrova mají prvního nájemce, výrobce elektroniky Amphenol  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.