Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Kraj letos vyvěsí tibetskou vlajku

Nově zvolené vedení Karlovarského kraje se jednomyslně dohodlo na podpoře protestu proti porušování lidských práv v Tibetu. V minulých letech se na krajském úřadě a jeho organizacích tato vlajka nevyvěšovala.

„Naše rozhodnutí bylo jednomyslné a já osobně v něm chci pokračovat, neboť jsem vlajku Tibetu vyvěšoval i jako primátor Karlových Varů,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN).

Tibetská vlajka se každý rok vyvěšuje 10. března na výročí Tibetského národního povstání a jejím cílem je poukázat na porušování lidských práv v Tibetu. Poprvé se vlajka Tibetu v České republice vyvěšovala v roce 1996.

„Nikomu nenařizujeme se k této akci připojit. Doporučujeme ale obcím a městům vlajku vyvěsit a symbolicky tak poukázat na problém dodržování lidských práv. Bránit samozřejmě nebudeme ani ředitelům našich příspěvkových organizací, jako jsou například školy, jejichž někteří zástupci se nás už na tuto akci ptali,“ doplnil Petr Kulhánek.

V minulých letech se k této akci připojovaly desítky obcí z Karlovarského kraje. Tibetská vlajka vlála například v Hroznětíně, Jáchymově, Ostrově, Perninku, Sokolově, Horním Slavkově, Františkových Lázních nebo Novém Sedle.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lidská práva, tradice, protest, Karlovarský kraj, Tibetská vlajka, Tibet, Petr Kulhánek, Tibetské národní povstání, Starostové a nezávislí, Česko, Karlovy Vary, Hroznětín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj letos vyvěsí tibetskou vlajku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.