Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Potůčkách třídí odpad i trhovci, obec získala Křišťálovou popelnici

Třídění odpadu je v malé příhraniční obci v Karlovarském kraji jednou z jejích každoročních priorit. Dlouhodobě tento trend sledují i zástupci společnosti EKO-KOM, kteří soutěž o Křišťálovou popelnici vyhlašují.

O křišťálovou popelnici 2019 Výsledky soutěže: Absolutní vítěz: Vimperk. Kategorie - obce do 500 obyvatel: 1. Potůčky; 2. Český Jiřetín; 3. Albrechtice v Jizerských horách. Kategorie - obce 501 –5 000 obyvatel: 1. Vigantice; 2. Velké Bílovice; Pržno. Kategorie - obce nad 5 001 obyvatel: 1. Vimperk; 2. Telč; 3. Jilemnice.

„Jako vždy se v soutěži hodnotilo nejen dosažené množství vytříděného odpadu na osobu a rok pro každou komoditu, hodnotil se také poměr tříděného odpadu a komunálního odpadu, hustota sběrné sítě (včetně pytlového sběru a individuálních nádob), přihlíželo se také k tomu, jestli obec sbírá i nápojový karton, bílé sklo a kovy a celkově jaké jsou v obci vytvořeny podmínky pro nakládání s odpady. V kategorii nejmenších obcí získala nejvíce bodů obec Potůčky, které se osvědčilo mimo jiné zapojit do obecního systému třídění i obchodníky z tamní tržnice,“ uvedla mluvčí společnosti EKO-KOM Lucie Müllerová.

V krajské soutěži obcí se Potůčky umisťují na předních příčkách pravidelně.

 „Z vítězství obce Potůčky máme velkou radost, je to důkaz toho, že vedení obce i její obyvatelé berou třídění odpadu jako samozřejmou věc. A musím dodat, že díky dlouholeté spolupráci se společností EKO-KOM se daří zlepšovat výsledky v třídění odpadu po celém našem regionu,“ uvedl radní Karlovarského kraje pro oblast životního prostředí Karel Jakobec (ODS).

Stejně jako v minulých letech byla i tentokrát soutěž určena všem obcím České republiky zapojeným v systému EKO-KOM a soutěžilo se ve třech kategoriích. Do užšího výběru soutěže postoupilo 66 nejlepších měst a obcí – pět zástupců z každého kraje a hlavní město Praha.  Ocenění získaly 3 nejlepší obce a města z každé kategorie a z těch vítězných vzešel i absolutní vítěz. Kategorii obcí do 500 obyvatel ovládly tentokrát Potůčky. V kategorii obcí od 501 do 5 000 obyvatel zvítězily Vigantice a v kategorii nad 5  001 obyvatel dosáhl na vítězství Vimperk. 

„Jihočeský Vimperk se stal zároveň absolutním vítězem 16. ročníku soutěže. Ceny se letos předávaly přímo na radnicích jednotlivých obcí a měst. Za obec Potůčky ocenění převzal starosta Vlastimil Ondra,“ dodala Jana Pavlíková, mluvčí krajského úřadu Karlovarského kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto EKO-KOM

Štítky ekologiem třídění odpadu, EKO-KOM, Karlovarský kraj, Křišťálová popelnice, soutěž, odpad, popelnice, EKO-KOM, a.s., Vimperk, Vikantice, ODS, Velké Bílovice, Albrechtice v Jizerských horách

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Potůčkách třídí odpad i trhovci, obec získala Křišťálovou popelnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.